Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nadležno je za razvoj obrazovanja na svim nivoima, kao i razvoj naučne i istraživačke delatnosti. U zaduženja ovog ministarstva, između ostalog, spada i razvoj učeničkog i studentskog standarda, priznavanje diploma stečenih u inostranstvu,  briga o zaštiti intelektualne svojine i prenos znanja i tehnologija u privredu.
*
Foto: Istinomer

U sazivu Vlade Ane Brnabić  ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je Mladen Šarčević, koji je ovu funkciju obavljao i u drugoj Vladi Aleksandra Vučića. U prvoj Vladi Aleksandra Vučića, ministar je bio Srđan Verbić.
Pre rekonstrukcije Vlade Ivice Dačića, 2013. godine, ministar prosvete je bio Žarko Obradović, kojeg je nakon toga zamenio Tomislav Jovanović. U Vladi Mirka Cvetkovića, do 2011. godine  ovo ministarstvo je bilo podeljeno na Ministarstvo prosvete, čiji je ministar bio Žarko Obradović i Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja, na čijem čelu se nalazio Božidar Đelić. Nakon što su ova dva ministarstva objedinjena u Ministarstvo prosvete i nauke, na mesto ministra je postavljen Žarko Obradović.
Poslednji put ažurirano: 23. 1. 2018.