Milun Todorović

Datum rodjenja: 1. 1. 1969.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 1. 1. 1969.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen je 1969. godine u Čačku.

U zvaničnoj biografiji na svom sajtu ističe da je osnovnu i srednju školu završio u Čačku kao i da je u rodnom gradu kasnije i diplomirao na Tehničkom fakultetu, na smeru industrijski menadžment. Datum diplomiranja nije naveden.     

 U kompaniji „Autočačak“ zaposlen je od 1993. godine. Od 1993. do 1995. godine radio je u tehničkoj službi, a 1995. godine postaje direktor prodaje u toj kompaniji. Na toj funkciji ostao je do 2003, kada je postavljen za generalnog direktora „Autočačka“.

„Milun je i dokazani sportista. Kao fudbaler dugi niz godina je nastupao za čačanski FK Borac i to u periodu od 1983. do 1992. godine. Milun Todorović je dobitnik brojnih domaćih i inostranih priznanja od kojih kao najdražu izdvaja gramatu Eparhije Žičke“, navodi se na sajtu miluntodorovic.rs.          

U zvaničnoj biografiji navodi se i da je bio član Odbora za izgradnju Hrama Svetog Save na Vračaru i Hrama Svetog kneza Lazara na Ljubiću. 

Za člana Predsedništva SNS izabran na Izbornoj skupštini stranke 28. maja 2016. godine. 

Izabran je za novog gradonačelnika Čačka 20. juna 2016.

”U narednih 100 dana ćemo zaposliti 200 sugrađana. Delom će to biti proširenje postojećih kapaciteta, a delom rezultat novih investicija. U prvoj godini mandata nam je cilj da broj nezaposlenih spustimo ispod 10.000. Uložićemo veća sredstva u aktivne mere zapošljavanja, stvorićemo manje privredne zone, ali i uslove za veliku privrednu zonu. Radićemo na zajedničkim ulaganjima sa stranim i drugim subjektima kroz javno-privatno partnerstvo”, obećao je Todorović Čačanima u svom govoru u Skupštini grada.