Miloš Nedeljković

Datum rodjenja: 12. 10. 1956.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 12. 10. 1956.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen 1956.godine u Arilju.

U zvaničnoj biografiji navodi da je osnovnu i srednju školu završio u Arilju, a Višu tehničku školu u Čačku. Ističe da je po zanimanju mašinski inženjer. 

„Radni vek proveo je od 1981. do 1993. godine u ‘Fasilu’ u Arilju, a nakon toga osnovao privatno preduzeće koje uspešno posluje i danas. U toku radnog veka, bavio se inovacijama, u kojima se ističe patentiranje nepokretnog ravnog sita od profilisanih elemenata, poboljšan eksploaticionim karakteristikama i produženim vekom trajanja“, napominje se u biografiji.

U septembru 2018. godine izabran je za predsednika opštine Arilje.

„Miloš Nedeljković, privrednik i naprednjak, izabran je za novog predsednika opštine Arilje, pošto je njegov prethodnik i stranački kolega Zoran Todorović podneo ostavku. Uz isticanje da će ‘poštovati sve odbornike, njihova mišljenja i da će vladajuća većina prihvatati sve ono što bude dobro’, Nedeljković je, posle vanredne sednice ariljske skupštine, rekao da je bilo problema u gradu zbog personalnih promena u lokalnoj vlasti, a potom se zahvalio svom prethodniku na započetim projektima, za koje je obećao da će biti završeni. ‘Imamo obećanja i za nove projekte. Arilje tone i potrebni su nam veliki projekti, jer je sve manje mladih u gradu i moramo nešto brzo da uradimo’, poručio je Nedeljković.“ (Danas, 13. 9. 2018. godine) 

Član Srpske napredne stranke i povernik te partije za Arilje. 

Na funkciji predsednika opštine Arilje bio je do avgusta 2020. godine, kada je za novog predsednika izabran Predrag Maslar, takođe sa izborne liste „Aleksandar Vučić – za našu decu“.

U novembru 2020. uhapšen je zbog sumnje na korupciju. 

Foto: Print screen Youtube/TV 5 Užice