Marko Stojčić

Rođen je u Beogradu 1975. godine.
Nakon završene XI Beogradske gimnazije upisuje Arhitektonski fakultet i stiče zvanje Diplomiranog inženjera arhitekture. Član je Inženjerske komore Srbije od 2008. godine, Saveza arhitekata Srbije od 2001. godine, Društva arhitekata Beograda i ima status Slobodnog umetnika u udruženju ULUPUDS od 2001. godine. Licencirani je odgovorni urbanista, odgovorni projektant i odgovorni izvođač radova.
Inicijator je osnivanja Komore arhitekata Srbije za šta je dobio i podršku Evropske komisije iz Brisela 2010. godine. Osnivač je i Komisije za sport i rekreaciju u Institutu za standardizaciju Srbije. Aktivno se bavio projektovanjem javnih, stambenih, komercijalnih i sportskih objekata kao i projektima uređenja javnog prostora u periodu od 2001. godine pa do danas.
Osnivač je i glavni i odgovorni urednik regionalnog arhitektonskog časopisa “Arhitekton”. Redakcija časopisa Arhitekton izdala je prvi broj časopisa u oktobru 2009. godine. Osnovni motiv časopisa bila je ideja o ujedinjenju prostora bivše Jugoslavije u arhitektonskom smislu. Tokom rada na zacrtanim idejama došlo je do saradnje i ujedinjenja sa hrvatskom arhitektonskom scenom i osnovana je grupa “European architect” koja ima svoja predstavništva u Beogradu i Zagrebu. Bio je predsednik internacionalnog žirija za godišnju nagradu časopisa “Arhitekton” u tri navrata 2009, 2010 i 2011. godine.
U sazivu je Komisije za planove Skupštine grada Beograda od decembra 2013. godine, od maja 2014. bio je potpredsednik Saveta za urbanizam Skupštine grada Beograda. 
U maju 2018. godine izabran je na mesto zamenika predsednika Komisije za planove Skupštine grada Beograda.
Bio je član žirija za urbanističko rešenje Makiškog polja u Beogradu.  
Bavio se istraživanjem savremene arhitekture i urbanizma, objavio je veći broj tekstova kako u domaćim tako i stranim časopisima i gostovao je kao predavač na više fakulteta u Beogradu. Autor je većeg broja objekata u Srbiji i inostranstvu kao i većeg broja Urbanističkih projekata. Među najznačajnijim su Kompleks u Sportskom centru „Košutnjak“ u okviru kog se realizuje i Nacionalni trening centar površine 39.000 m2 (zgrada sportske medicine, multifunkcionalna dvorana, olimpijski bazen, stadion i hotel), omladinski sportski kamp „Karataš“ površine 16.000 m2, objekat novog naučnog centra Instituta za fiziku Srbije površine 7.000 m2, stambeni objekat na Voždovcu površine 21.000 m2, stambeni objekat u Starom gradu površine 9.000 m2, komercijalni objekat u Surčinu površine 4.000 m2, Komercijalni objekata „Agroform“ u Cirihu površine 3.000 m2, stambeni objekat u ulici Ljutice Bogdana površine 2.000 m2, stambeni objekat u Herceg Novom površine 2.000 m2, hotelski objekat KAP u Podgorici površine 6.000 m2, javne parkovske površine u Vršcu na četiri lokacije, projekti izgradnje oko 250 dečijih igrališta u Srbiji, Crnoj Gori i BiH.
Na funkciju Glavnog urbaniste grada Beograda, izabran na sednici Skupštine grada 4. marta 2019. na predlog Gradskog veća. 
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić podsetio je da je Stojčić bio zamenik predsednika Komisije za planove, te da je sa prethodnim glavnim urbanistom bio deo dobrog tima.
“To je logičan izbor i rezultat kontinuiteta svih projekata koji su započeti”, istakao je Vesić.