Marina Raguš

Stranka: vanstranačka ličnost | Svi akteri
Mesto:
Stranka: vanstranačka ličnost | Svi akteri
Mesto:

Rođena je 1969. godine u Beogradu.

Završila je Fakultet političkih nauka i ističe da je diplomirani politikolog za međunarodne odnose.

„Po završetku studija, zaposlila se kao honorarni saradnik na Studiju B, ali je, kako joj je politička karijera u to vreme već bila u zamahu, ubrzo prešla na mesto zamenika saveznog ministra za informisanje.“ (Glas javnosti, 26. 4. 2009. godine) 

Bila je funkcionerka i poslanica Srpske radikalne stranke.

„U politiku je ušla slučajno, jer je ‘u kontekstu nepravde i okolnostima kad smo, kako kolektivno, tako i individualno stalno gubili’, u stranci Vojislava Šešelja prepoznala ‘to nešto’. Te 1996. godine otišla je na sednicu opštinskog odbora SRS na Voždovcu, ubrzo potom počela da lepi plakate po kraju… Malo je prošlo, a Marina je već bila sekretar Gradskog odbora stranke, a potom i savetnik za međunarodne odnose tadašnjoj predsednici SO Zemun Gordani Pop-Lazić. Posle dve godine provedene u saveznoj vladi, kaže, bila je lustrirana, pa je to vreme, uz redovno javljanje tržištu rada, provela radeći na međunarodnim projektima… U međuvremenu je stekla status menadžera međunarodnih projekata, vodila pres-centar ‘Habitat’, radila u timu za odbranu dr Vojislava Šešelja…“ (Glas javnosti, 26. 4. 2009. godine) 

Široj javnosti je postala poznata kada je početkom 2009. godine jedina zastupala SRS u Skupštini Srbije, nakon što je 55 njenih stranačkih kolega isključeno sa sednice.

U julu 2012. objavila je da nije više članica SRS, ali i demantovala da prelazi u SNS. 

„Ne prelazim u SNS, ali nisam više član ni jedne stranke, pa ni radikala. To je moj jedini odgovor na spekulacije koje su se pojavile u javnosti“, kazala je tada, demantujući tvrdnje funkcionera SRS Aleksandra Martinovića da je već potpisala pristupnicu u SNS.

Radi kao savetnica u Institutu za istraživanje srpskih stradanja u 20. veku.

U decembru 2019. objavljeno je da će kao vanstrančka ličnost biti na izbornoj listi Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandra Šapića. 

Foto: Screenshot YouTube