Marija Obradović

Datum rodjenja: 27. 6. 1974.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 27. 6. 1974.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Rođena je 1974. godine u Kraljevu.
 
U biografiji ne navodi podatke o obrazovanju. 
 
Radila je kao novinarka i urednica na RTV Kruševac i RTV Kraljevo, na kojoj je vodila informativnu emsiju ,,Danas’’ za koju je i nagrađena. 
 
Poslanica Srpske napredne stranke prvi put nakon izbora 2012. godine, a potom i nakon vanrednih parlamntranih izbora 2014. i 2016. godine. Posle izbora 2014. dolazi na funkciju predsednice Odbora za odbranu i unutrašnje poslove. Tako postaje prva žena u Srbiji koja je na čelu ovog tela. Nakon smene bivšeg ministra odbrane Bratislava Gašića u medijima se spekulisalo da bi upravo ona mogla da ga zameni. 
 
Zajedno sa poslanicama drugih stranaka, 14. februara 2013. godine, osniva Žensku parlamentarnu mrežu i postaje njena prva koordinatorka. Takođe, predsednica je i Unije žena SNS. Kao predstavnica Srpske napredne stranke 2012. godine izabrana je za članicu Programskog odbora RTS-a.
 
Za potpredsednicu Srpske napredne stranke izabrana je na Skupštini SNS održanoj 28. maja 2016. i na toj funkciji bila je do Skupštine SNS, koja je održana u novembru 2021. Članica je Predsedništva stranke. Istakla je da „ni najmanje nije razočarana što više nije na poziciji potpredsednika SNS-a“.
 
„To je normalan proces. Kada iskreno volite stranku, nije vam važna pozicija nego prostor da radite i da vaše ideje budu usvojene. Normalno je da se smenjujemo na različitim pozicijama, sada sam u Predsedništvu stranke i to nije ništa manje odgovorna uloga u SNS-u. Raduje me mnogo mladih, posebno žena, na važnim mestima u stranci. I dalje smo najjači, nema odustajanja. Idemo u nove pobede, narod je uz Vučića.“ (Alo, 29. 11. 2021. godine)