Ljubivoje Slavković

Datum rodjenja: 25. 6. 1952.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 25. 6. 1952.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Mesto:

Rođen je 25. juna 1952. godine u selu Štavalj kod Sjenice. 

Zauzimao je rukovodeće pozicije u sledećim preduzećima – TRO Miroč Kladovo, Centralna dečija kuhinja u sastavu RO Pčelica, Studentski centar Niš, Fruktapromet Niš, Akord Niš, Restoran EI Niš, EI Holding Niš, JKP Toplana, MGF Promo Niš. Radi kao voditelj TV „Belle Amie“.
Politički je aktivan od 1974. godine. Bio je jedan od lidera Saveza za promene i DOS-a u Nišu krajem devedesetih. Bio je potpredsednik Socijaldemokratije Vuka Obradovića. Iz parlamenta isključen septembra 2001. godine, kada su mandati Socijaldemokratije pripali krilu ove stranke, koje je predvodio Slobodan Orlić. Juna 2004. sukobio se sa Vukom Obradovićem kada je isključen iz Socijaldemokratije. Nakon toga je formirao novu Socijaldemokratsku stranku. U jesen 2004. godine bio je kandidat za gradonačelnika Niša ispred Grupe građana “Za Niš”. 
Član je Srpske napredne stranke od osnivanja. Isključen je iz Srpske napredne stranke 21. oktobra 2014. godine zbog odbijanja da se povuče sa jedne od funkcija koje je istovremeno obavljao – zamenik gradonačelnika Niša i član Skupštine Jugoistoka.

Poznat je po uvredljivim komentarima na Fejsbuku, kao i javno upućenim pretnjama novinarima „Južnih vesti“.