Jasna Matić

Datum rodjenja: 14. 11. 1964.
Stranka: Ujedinjeni regioni Srbije | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 14. 11. 1964.
Stranka: Ujedinjeni regioni Srbije | Svi akteri
Mesto:

Jasna Matić je rođena 1964. u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i Petu beogradsku gimnaziju.

U istom gradu diplomirala je na Građevinskom fakultetu, a zvanje magistra poslovnog upravljanja stekla je na Univerzitetu Vašington u Sent Luisu. 

Profesionalnu karijeru počela je kao projektantkinja čeličnih konstrukcija i menadžerka projekata, na čemu je radila pet godina. U periodu 2000-2001. godine bila je konsultantkinja Svetske banke u Vašingtonu na analizama stanja i potreba u informacionim i komunikacionim tehnologijama. 
Od 2001. do 2002. godine bila je specijalna savetnica potpredsednika Vlade Miroljuba Labusa.

U periodu od 2002. do 2004. godine radila je za američku konsultantsku kuću Booz Allen Hamilton, kao vodeća savetnica za konkurentnost na USAID–ovom projektu povećanja konkurentnosti srpske ekonomije. Aprila 2004. godine postavljena je za direktorku Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA). 

Od maja 2007. godine obavljala je posao državne sekretarke u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, gde je rukovodila sektorima vezanim za ekonomske odnose sa inostranstvom, kao i sektorom za konkurentnost i infrastrukturu kvaliteta. Od jula 2008. godine bila je na poziciji ministarke za telekomunikacije i informaciono društvo u Vladi Srbije. Sa te pozicije je razrešena početkom marta 2011. godine, a postavljena je na mesto sekretarke u Ministarstvu kulture, informisanja i informacionog društva.

Od oktobra 2012. godine bila je savetnica za kompetitivnost i ekonomiju znanja u Ministarstvu finansija. 

Autorka je nacrta strategije i akcionog plana za razvoj informaciono-komunikacionih tehnologija.

Smatra da živimo u “muškom svetu”, ali i da su žene energičnije i doslednije u ostvarivanju zamišljenog od muškaraca. Saradnici hvale njene menadžerske sposobnosti.

Govori engleski i italijanski, a služi se nemačkim jezikom.

Predsednica resornog odbora za telekomunikacije URS.