Jasna Avramović

Datum rodjenja: 2. 12. 1959.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 2. 12. 1959.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođena je 1959. u Smederevu.

Osnovnu školu „Jovan Jovanović Zmaj“ završila je u Smederevu. Maturirala je u smederevskoj Gimnaziji „Jovan Janićijević“ 1978. godine, a na Medicinskom fakultetu diplomirala je 1985. godine.

U zvaničnoj biografiji ističe da se odmah po diplomiranju zapošljava u Zdravstvenom centru „Sveti Luka“ u Smederevu, u školskom dispanzeru. Od 1990. godine radi na infektivnom odeljenju. U Beogradu, 1995. godine specijalizira infektivne bolesti, a 2000. godine postaje načelnik Infektivnog odeljenja.

Za predsednika opštine Smederevo izabrana je 2004. godine. Kao nosilac liste Grupe građana „Pokret za Smederevo – dr Jasna Avramović“ u periodu od 2008. do 2012. godine obavljala je funkciju zamenika gradonačelnika.

Viši sud u Smederevu osudio ju je u martu 2015. na 15 meseci zatvora, zbog optužbe da je primala mito.

N1, 10. 3. 2015. godine
Q'Beogradski Apelacioni sud ukinuo je prošle godine presudu Višeg suda u Smederevu kojom je Jasna Avramović osuđena takođe na 15 meseci zatvora zbog mita i falsifikovanja dokumentacije i taj predmet vratio na ponovno suđenje. Suđenje Jasni Avramović počelo je 2005. godine. Prema optužnici, ona je kao načelnica infektološkog odeljenja u Smederevu uzimala mito od pacijenata da bi im omogućila odlazak u invalidsku penziju. Jasna Avramović je po izricanju presude izjavila da je proces protiv nje politički, da je presuda kriminalna i da će se žaliti Apelacionom sudu.'

U junu 2015. Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno ju je oslobodio optužbi da je kao lekar u više navrata primila mito od pacijenata, jer „tužilaštvo nije dokazalo svoje tvrdnje“.

Tanjug, 23. 6. 2015. godine
'Ovom odlukom pravosnažno je odbijena optužnica kojom je Avramovićevoj bilo stavljeno na teret da je od 1998. do 2001. godine u Smederevu, kao službeno lice načelnik Infektivnog odeljenja ZC „Sveti Luka“ u Smederevu, zahtevala i dobila novac da u okviru svog službenog izvršenja izvrši službene radnje koje ne bi smela da izvrši. To je kako se navodi u odbijenoj optužnici činila tako što je predložila svojim dugogodišnjim kućnim prijateljima da pronađu osobe koje bi bile zainteresovane da za 3.000 nemačkih maraka ostvare pravo na invalidsku penziju, što su oni i prihvatili i sukcesivno joj doveli četiri osobe. Međutim, po nalaženju Apelacionog suda Avramovićeva nije imala svojstvo službenog lica u smislu Krivičnog zakonika koji je bio na snazi u vreme koje se optužnicom označava kao vreme izvršenja krivičnog dela.'

U junu 2013. zvanično je napustila Pokret za Smederevo (PZS), koji je vodila nekoliko godina i sa svim odbornicima Pokreta u gradskoj skupštini prešla u Srpsku naprednu stranku. Postavljena je za poverenicu Gradskog odbora SNS u Smederevu.