Jadranka Joksimović

Datum rodjenja: 26. 1. 1978.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 26. 1. 1978.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođena je 26. januara 1978. u Beogradu. 

Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu 2002. godine na smeru Međunarodni odnosi, i završila master studije na Fakultetu za ekonomiju i političke nauke na Univerzitetu „ALFA“ u Beogradu 2011/12. godine.
Dobitnik je stipendije Ambasade Kraljevine Norveške za „Generaciju koja obećava“ iz 2001. godine, a iste godine i stipendije Fonda za talente Vlade Srbije „Za najtalentovanije studente u Srbiji“ .
Karijeru je započela kao demonstrator na Fakultetu političkih nauka. 
U Srpskoj radikalnoj stranci je od 2006-2007. godine radila kao saradnik Aleksandra Vučića za međunarodne odnose, kao i u redakciji časopisa „Velika Srbija“ .
Na izborima 2008. bila je na listi Srpske radikalne stranke. 
Jedan je od potpisnika-osnivača Srpske napredne stranke 2008. godine. Od 2007. do. 2009. godine radila je u Narodnoj skupštini Republike Srbije kao stručni saradnik poslaničke grupe „Napred Srbijo“.
Za urednicu „Zemunskih novina“ izabrana je 2009. godine. Na ovoj poziciji bila je do 2012. godine.
Bila je učesnik EUVP (European Visitors Programme) – programa za upoznavanje sa institucijama Evropske unije, u Briselu i Strazburu 2009. godine.
Na parlamentarnim izborima 2012. izabrana je za narodnu poslanicu u Skupštini Srbije sa liste Srpske napredne stranke, gde je obavljala dužnost predsednika Odbora za kontrolu službi bezbednosti, Odbora za evropske integracije, bila član Zajedničkog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, član stalne delegacije Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, šef delegacije Centralnoevropske inicijative, kao i predsednik Grupe prijateljstva sa Turskom.
 
Na predlog Glavnog odbora SNS aprila 2014. godine izabrana je za ministarku bez portfelja zaduženu za evrointegracije.  Istu funkciju obavljala je i u Vladi Srbije, izabranoj nakon vanrednih parlamentarnih izbora u avgustu 2016. Godinu dana kasnije, nakon što je premijer Vučić preuzeo funkciju predsednika države, reizabrana je na isi položaj 29. juna 2017. godine. 
Dobitnik je nagrade „Najevropljanin“ za 2015. godinu, koju za oblast politike i još pet kategorija dodeljuje organizacija Prva evropska kuća. U maju 2015. godine, u Skupštini grada Beograda dodeljena joj je nagrada „Duga“, koju za doprinos borbi protiv homofobije i transfobije dodeljuje Gej strejt alijansa.
Pažnju javnosti privukla je svojim odnosom prema novinaru iz Hrvatske kada mu je, tokom sastanka u Sloveniji, rekla da daje izjavu samo za televiziju koju je povela sa sobom, dodajući da je to njeno pravo. Joksimović je pokušala da demantuje novinara, što bi joj i pošlo za rukom da kamere nisu bile – uključene. 
Član je Glavnog odbora i Predsedništva Srpske napredne stranke. Obavlja dužnost internacionalnog sekretara Srpske napredne stranke.  
Govori engleski i nemački jezik.