Ivana Parlić

Datum rodjenja: 1. 1. 1975.
Stranka: Narodna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 1. 1. 1975.
Stranka: Narodna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođena 1975. u Užicu.

Kako navodi u zvaničnoj biografiji, u rodnom gradu završila je osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu.

„Radila je u nevladinom sektoru i televizijskoj produkciji. Autorka je dokumentarnih emisija i filmova. Godine 2008. počinje da radi u Javnom preduzeću ‘Pošta Srbije’ u samostalnom sektoru za međunarodne poslove. Bavi se obukom iz oblasti komunikacija i odnosa sa javnošću, a od 2018. godine je preduzetnica u oblasti multimedijalne produkcije. U politici je tri godine i za to vreme aktivno je učestvovala u ekološkim protestima koji za cilj imaju očuvanje prirode Zapadne Srbije“, ističe u biografiji. 

Od 2020. godine je predsednica Gradskog odbora Narodne stranke u Užicu. Na Skupštini Narodne stranke u oktobru 2023. izabrana je za potpredsednicu partije.  

Nakon parlamentarnih izbora 2022. postala je poslanica u Skupštini Srbije.  

Posle parlamentarnih izbora održanih u decembru 2023, na kojima je Narodna stranka osvojila svega 0,9 odsto glasova, saopštila je:

„Želim da vam kažem da mi je bila privilegija da u Narodnoj skupštini zastupam interese naroda Srbije.
Narodu sam služila sa ljubavlju i časno. Ipak, Narodna stranka čiji sam deo, kao i ja lično, nismo dobili dalju podršku. Građani su nam na izborima dali negativnu ocenu i nismo prešli cenzus. Tokom ove turubulentne godine govorila sam o velikim nevoljama koje prete svima nama. I borila se svom snagom protiv njih. Govorila sam istinu i zbog toga bila cenzurisana. Pored toga, ne znam da li je iko kao ja dobio toliko dobro organizovanu kampanju linča i uvreda kao ja u svom rodnom gradu. To su bile najgnusnije laži, pretnje, uvrede, klevete, psovke, podsmeh i gnev. Mnogi moji sugrađani su to oduševljeno prihvatali. Da budem potuno iskrena, to nije dolazilo od članova SNS-a, već lokalnih opozicionih stranaka, pre svega SSP-a, Tzv. „Srbija protiv nasilja“. Mnogi ljudi, Užičani, su poziv na linč lako prihvatali. To je opasna pojava u društvu. Budite oprezni. Bilo kako bilo, odluka građana da ih više ne zastupam u Skupštini je za mene potpuno jasna. ‘Glas naroda je glas Boga.’ Želim vam svima puno sreća sa vašim izborima. Čuvajte se i čuvajte one oko sebe.“ (Danas, 22. 12. 2023. godine)

U februaru 2024, na Skupštini Narodne stranke, izabrana je za potpredsednicu partije.  

Foto: narodna.org.rs