Iva Štrljić

Datum rodjenja: 7. 10. 1977.
Mesto:
Datum rodjenja: 7. 10. 1977.
Mesto:

Rođena 1977. u Beogradu.

„Perioda osnovne škole se sećam baš sa radošću i toplinom. Išla sam u školu ‘Braća Ribar’, danas nosi naziv ‘Kralj Petar’. Sećam se jutra pred polazak u prvi razred, momenta kada se sa tatom približavam školskom dvorištu, velikog stabla koje je ‘pojelo ogradu’… Njega se seća svako ko je završio ovu školu u blizini Saborne crkve. Znam da sam imala samo jednu brigu, a to je samo da ne zaboravim u kojoj klupi sedim! To mi se tada činilo kao neka jako ozbiljna stvar… to sa klupama.“ (Srbija danas, 1. 9. 2016. godine) 

Diplomirala je glumu na Akademiji umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Ivana Bekjareva.

„Igrala je u mnogim televizijskim serijama, među kojima se ističu uloge u serijama Jelena, Ranjeni orao, Smešne i druge priče, Moj rođak sa sela, Bledi mesec, Bela lađa, Zauvek mlad, Larin izbor i Folk, za koju je dobila nagradu za ulogu pevačice Cicke na festivalu televizijskih serija Fedis. U pozorištu je igrala u mnogim predstavama, među kojima su Kafana kod Zajedno, Plava ruža i Ujež, kao i u filmovima Slobodan pad, Bledi mesec, Made in Yu i Rekonvalescenti. Snimila je i veliki broj radio-drama i reklama. Pokazala se i kao uspešan voditelj emisije Transforma na RTS-u i jutarnjeg programa Dizanje na TV B92. Sada vodi svoju prvu autorsku emisiju Volim te na Ženskoj TV“, ističe u zvaničnoj biografiji.  

Objavila je tri knjige: „Nemaš pojma koliko te volim“,  „Znam da misliš na mene“ i „Voleti u Beogradu“.  

Na izborima za Skupštinu grada Beograda, održanim u aprilu 2022, našla se na sedmom mestu liste „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“. 

„Kada ste dugo i predano posvećeni svom poslu i kada imate rezultat, onda sagledavate društvo zemlje u kojoj živite i koju volite na celovit način. Tada ste u poziciji da uvidite sve dobre i duboke razloge zbog kojih ste veoma zahvalni što ste baš u toj zemlji rođeni i živite, ali i da date svoj doprinos svemu tome. Zato mi je velika čast što sam na ovoj listi, jer ona pripada najboljima.“ (Alo, 23. 2. 2022. godine)

Na pitanje kakav je utisak na nju ostavio Aleksandar Vučić, odgovorila je: 

„Predsednik je pre svega čovek koji uliva sigurnost, koji drži reč, i snaga njegove vere u budućnost Srbije i njegove ljubavi prema zemlji je i meni dragocena motivacija i daje mi krila.“ (Alo, 23. 2. 2022. godine)

Nakon izbora postala je odbornica u Skupštini grada Beograda. 

Foto: Instagram/ivastrljicofficial