Irena Vujović

Datum rodjenja: 3. 4. 1983.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 3. 4. 1983.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Rođena je 1983. godine. 
 
Ističe da je po obrazovanju diplomirani ekonomista – master, završila je Fakultet za međunarodnu ekonomiju na Megatrend univerzitetu. Dodaje da trenutno pohađa doktorske studije na Fakultetu za međunarodnu ekonomiju, na Megatrend univerzitetu.
 
Srpskoj naprednoj stranci pristupila je 2008. godine. Bila je članica Glavnog odbora, a za članicu Predsedništva SNS izabrana je 28. maja 2016. godine na izbornoj skupštini stranke.
 
Nakon izbora 2012. i 2014. izabrana je za narodnu poslanicu u Skupštini Srbije. Potom ju je, nakon izbora 2014, gradonačelnik Beograda Siniša Mali imenovao za pomoćnicu gradonačelnika zaduženu za oblast društvenih delatnosti. U maju 2014. dala je ostavku na poslanički mandat, jer je Agencija za borbu protiv korupcije saopštila da ona ne može istovremeno da obavlja i funkciju pomoćnice gradonačelnika Beograda. 
 
Nakon lokalnih izbora 2016, izabrana je za predsednicu opštine Savski venac i napustila je funkciju pomoćnice gradonačelnika Beograda.
 
I na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda u martu 2018. godine bila je na listi kandidata Srpske napredne stranke. Pominjala se kao favorit naprednjaka za budućeg gradonačelnika Beograda, pored Gorana Vesića. 
 
Posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke 25. oktobra 2020. objavljena su kadrovska rešenja i imena ministara koji će se naći u novoj Vladi Srbije, a Vujović je predstavljena kao nova ministarka zaštite životne sredine. 
 
Istu funkciju zadržala je i u Vladi Srbije formiranoj u oktobru 2022, a potom i u narednoj, formiranoj u maju 2024, kada je postala i potpredsednica Vlade.