Igor Mirović

Datum rodjenja: 12. 7. 1968.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 12. 7. 1968.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen je 1968. godine u Kruševcu. 

Osnovnu i srednju školu, kao i Ekonomski fakultet završio je u Novom Sadu.

Politički je angažovan od najranije mladosti. Čak 14 godina bio je na mestu predsednika novosadskog odbora Srpske radikalne stranke.

U više mandata bio je biran za odbornika Skupštine grada Novog Sada, pokrajinskog i narodnog poslanika. Imenovan je za potpredsednika Skupštine Novog Sada u periodu od 1992. do 1994. godine. Obavljao je dužnost zamenika ministra finansija u Vladi Republike Srbije od 1998. do 2000. godine, kao i direktora JP Zavod za izgradnju grada Novog Sada od 2004. do 2008. godine.

Na pokrajinskim izborima 2008. izabran je za poslanika kao kandidat na većinskim izborima, a na konstitutivnoj sednici vojvođanske skupštine 16. jula 2008. izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine. Iste godine je bio kandidat za gradonačelnika Novog Sada, ali nije uspeo da se domogne te pozicije.

U Srpsku naprednu stranku prešao je u jesen 2008. godine. Za potpredsednika stranke izabran je u septembru 2012.

Piše poeziju i do sada je objavio dve zbirke pesama: „Nebo nad Vizantijom“ (1994) i „Kremen plamen“ (2003).

U septembru 2013. godine postaje ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave, a tu funkciju obavljao je sve do izbora u martu 2014. godine.

Igor Mirović je 20. juna 2016. godine postao predsednik Pokrajinske vlade i pred poslanicima Skupštine AP Vojvodine izložio svoj ekspoze i plan koji želi da realizuje u četvorogodišnjem mandatu. Kao osnovne zadatke pred Pokrajinsku vladu Mirović je stavio privlačenje domaćih i stranih investicija, završetak velikih infrastrukturnih objekata (Žeželjev most, Narodno pozorište u Subotici…), ali i donošenje ključnih zakona kojima se uređuju pitanja nadležnosti i finansiranja Vojvodine.
Takođe, pokrajinski premijer je obećao osnivanje Razvojne agencije Vojvodine i izgradnju zgrade za pokrajinski javni servis. Mirović je obećao da će pokrajinska i republička vlada sarađivati dobro „kao nikada od sad“.
Pokrajinsku Vladu čine koalicija oko SNS, SVM i SPS, a ukupno će imati 12 sekretarijata, umesto dosadašnjih 11.