Igor Bečić

Datum rodjenja: 5. 6. 1971.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 5. 6. 1971.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Mesto:

Rođen je 5. juna 1971. godine u Ravnom Selu, u opštini Vrbas.

Završio je Fakultet za menadžment u Novom Sadu, magistrirao na univerzitetu „Union“ u Beogradu, i stekao zvanje magistra industrijskog menadžmenta. Trenutno zaposlen u „Srbijagasu“ kao savetnik generalnog direktora.

Poslanik Skupštine Srbije od 1997. Bio je poslanik u Skupštini AP Vojvodine, a u sazivu 2004. godine, izabran na većinskoj listi.

Bio je član Srpske radikalne stranke, da bi 2008. pristupio Srpskoj naprednoj stranci. U žižu javnosti dospeo je nakon incidenta u Skupštini Srbije kada je u februaru 2009. na njega nasrnuo bivši stranački kolega Srboljub Živanović, poslanik Srpske radikalne stranke. U oktobru iste godine, pred lokalne izbore u Vrbasu, Bečić je optužio aktiviste radikala da su ga „psovali, udarali, hvatili za vrat, gušili do nesvesti i da ga je od rulje spasila policija“.

Bio je član skupštinskih odbora za finansije, inostrane poslove, kontrolu službi bezbednosti i Odboru za odbranu i unutrašnje poslove. Član je stalne delegacije pri Parlamentarnoj skupštini NATO-a od 2006. godine.

U Vrbasu bio je zamenik predsednika opštine i predsednik Skupštine opštine.

Član je Izvršnog odbora Glavnog odbora Srpske napredne stranke i predsednik opštinskog odbora SNS u Vrbasu.

Od aprila 2014. do raspuštanja Skupštine Srbije 2016. bio je potpredsednik Skupštine Srbije.

Za predsednika skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti izabran je 5. jula 2016. godine.