Gordana Predić

Datum rodjenja: 30. 11. 1964.
Stranka: Socijaldemokratska partija Srbije | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 30. 11. 1964.
Stranka: Socijaldemokratska partija Srbije | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođena je 1965. godine u Kragujevcu.

U rodnom gradu završila je osnovnu školu i Prvu kragujevačku gimnaziju, a diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, odsek – istorija. 
Profesorka istorije u obrazovnom sistemu „Ruđer Bošković“ i profesorka programa međunarodne mature (IBO). Bila je stručni saradnik republičkog centra za talente.
Dugo godina radila je kao novinar u RTV Politika, gde je uredjivala i dnevno-informativne emisije “Vesti” i “Dan”.

Potpisala se i kao jedan od scenarista dokumentarnog filma „Žarkovo – priča koja traje“, nastalog u saradnji sa „Košutnjak filmom“.

Dugi niz godina radila je autorsku emisiju „VIP“ koja se posle RTV Politike, emitovala na Art televiziji i još trideset lokalnih tv stanica uključujući i crnogorsku „Elmag“ televiziju.

Radila je i kao novinarka u listovima „Politika“, „Bazar“, „RTV Revija“, „Horizont“ i „ Sat“. 

Dobila je plaketu grada Beograda za dokumentarnu emisiju „Tajne Beograda“, i „Zlatni melos“ – 1997. i 1998. godine za najgledaniju emisiju RTV Politika „Nedeljni ritam“. 
Potpredsednica je Socijademokratske partije Srbije.
Na funkciju državnog sekretara u u Ministarstvu kulture i informisanja postavljena je 2012. godine. Na funkciju državne sekretarke u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja postavljena je krajem avgusta 2016. 
Govori engleski i makedonski jezik.