Goran Matić

Datum rodjenja: 6. 6. 1959.
Stranka: vanstranačka "ličnost" | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 6. 6. 1959.
Stranka: vanstranačka "ličnost" | Svi akteri
Mesto:

Rođen je 1959. godine u Sremskoj Mitrovici gde se i školovao.

 Radio je na lokalnom radiju „M“, gde je kasnije dospeo i na funkciju glavnog i odgovornog urednika.

Bio je predsednik Opštinske konferencije Socijalističke omladine u Sremskoj Mitrovici i član Predsedništva Socijalističkog saveza omladine Jugoslavije.

U stranačke vode ulazi 1992. godine i učlanjuje se u Ligu socijal-demokrata Vojvodine, a kasnije prelazi u Jugoslovensku levicu. Ubrzo je postao savezni sekretar za informisanje, a tokom njegovog mandata, za samo dve godine, registrovano je  preko 2.000 javnih glasila. Januara 1999. postao je savezni ministar bez portfelja u kabinetu Momira Bulatovića. Oktobra iste godine dolazi na čelo novoformiranog Saveznog ministarstva za informisanje gde je ostao do promena 2000. godine.

Iz politike se povukao 2003. godine i, kako kaže, bavi se konsultantskim poslovima. 

U registru privrednih subjekata Agencije za privredne registre Matić  je označen kao likvidacioni upravnik preduzeća „MSM & Associates“. Kao delatnost ove firme navedene su „konsultantske
aktivnosti u vezi sa upravljanjem i ostalim poslovanjem“.

Inače nedeljnik „Vreme“ je pisao o partnerstvu Matića i bračnog para Montgomeri kada je u pitanju vlasništvo nad ovim preduzećem.

„Skraćenica „MSM“ otkriva drugo dvoje vlasnika, jer je puno ime firme „Montgomery Sadler Matić & associates“. Vlasnica drugih 33 odsto preduzeća je Lin Montgomeri, a preostalih 34 odsto vodi se na ime Brenta Roderika Sadlera, nekada novinara CNN-a i nekadašnjeg dopisnika sa ovih prostora, inače oženjenog Srpkinjom.“ (Vreme, 18.10.2010.)