Goran Čabradi

Datum rodjenja: 4. 7. 1968.
Stranka: Zelena stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 4. 7. 1968.
Stranka: Zelena stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen 1968. u Novom Sadu.

Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, kao i Građevinski fakultet na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Odmah nakon toga se zapošljava u JKP ’’Čistoća’’ Novi Sad gde se, kako ističe, vrlo brzo susreće sa praktičnim problemima u upravljanju komunalnim čvrstim otpadom. Od 1997. godine do 2003. sa manjim prekidima je obavljao funkciju tehničkog direktora.  Izgradnju prve fabrike za reciklažu na ovim prostorima smatra svojim velikim poslovnim i stručnim uspehom. Od 2004. godine suvlasnik i direktor privatne kompanije za primenu reciklažnih tehnologija – Depo Sistem d.o.o. Navodi da je „magistar zaštite životne sredine od 2008. godine i jedan od vodećih stručnjaka u problemima integralnog tretmana otpada u Srbiji“. (Danas, konferencije 2009) Potpredsednik je SeSwa (srpska asocijacije za waste management-članice ISWA).

Bio je potpredsednik Zelenih Srbije, ali kako naglašava „zajedno sa brojnim saradnicima i odborima, odlučio se na formiranje nove autentične Zelene Stranke koja će iskreno promovisati zelene vrednosti u društvu“. 

„Zelena stranka nastala je “od opravdano razočaranih članova bivših Zelenih Srbije  koji su smatrali da se ideje zelenih ne promovišu na odgovarajući način i da ne postoji autentičnost u zastupanju zelenih politika”. On ističe da je “to nezadovoljstvo tinjalo jedan period i u momentu poklanjanja stranke Borisu Tadiću na prošlim parlamentarnim izborima, prestala je svaka nada da se ta stranka može promeniti unutrašnjim reformama. Tada smo  ja i većina odbora i skoro svi predsednici nacionalih resora  rešili da pokušamo da započnemo stvaranje jedne istinske, autentične i od svih nezavisne stranke koja će za cilj imati da iskreno  promoviše jednu drugačiju politiku u Srbiji”.

Tvrdi da ga politika zanima samo kao način menjanja društva nabolje, i smatra da zelene politike imaju svoje mesto i u Srbiji, i da naše društvo zaslužuje bolje sutra i da se za to vredi boriti.

Zelena stranka je učestvovala na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji 2016, a kao politička stranka slovačke nacionalne manjine sa osvojenih 23. 890 glasova dobila je jedno mesto u Skupštini Srbije.