Dušica Stojković

Datum rodjenja: 6. 8. 1979.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 6. 8. 1979.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođena je 6. avgusta 1979. godine u Beogradu. 

Maturirala je u Petnaestoj beogradskoj gimnaziji. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka, Univerziteta u Beogradu na katedri za međunarodne odnose. 

 
U zvaničnoj biografiji navodi da je dobitnik stipendije nemačke fondacije Konrad Adenauer, kao i specijalističke strukovne studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu na katedri za političke partije i izbore.
 
Kako navodi u zvaničnoj biografiji, bila je saradnica domaćih nevladinih organizacija na projektima posvećenim razvoju demokratije, ljudskih prava, omladinskih politika i preduzetništva.
 
Pohađala je specijalne programe i kurseve u zemlji i inostranstvu u oblasti organizacije izbornih kampanja i odnosa sa javnošću. U zvaničnoj biografiji stoji i da je završila Londonsku školu za odnose sa javnošću 2013. godine.
 
Polaznica je seminara fondacije Konrad Adenauer u Beogradu (2007/2008). Takođe, polaznica je Godišnjeg seminara Beogradskog fonda za političku izuzetnost uz pokroviteljstvo Saveta Evrope (2014/2015).
 
Polaznica je Akademije ženskog liderstva 2016. godine u organizaciji Beogradskog fonda za političku izuzetnost, Centra za podršku ženama Kikinda, Centra modernih veština i USAID.
 
U Srpskoj naprednoj stranci je od osnivanja. Članica je Glavnog odbora Srpske napredne stranke. Predsednica je Saveta za medije OO SNS Rakovica od 2009. godine. 
 
Nakon izbora 2014. godine izabrana je za narodnu poslanicu. Bila je kandidat za gradsku odbornicu u Skupštini grada Beograda 2014. godine. 
 
U prethodnom sazivu bila je članica odbora za evropske integracije, odbora za spoljne poslove i odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, kao i odbora za kulturu i informisanje. 
 
Od 2014. godine članica je Ženske parlamentarne mreže. Članica je Delegacije u parlamentarnoj skupštini OEBS-a. Članica je parlamentarnih grupa prijateljstva sa Nemačkom, Francuskom, Norveškom, Holandijom, Slovenijom i SAD. Takođe, zamenik je člana u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Srbije.
 
Na vanrednim parlamentarnim izborima 24. aprila 2016. godine ponovo je izabrana za narodnu poslanicu sa liste Srpske napredne stranke.