Dušan Pavlović

Datum rodjenja: 10. 4. 1969.
Mesto:
Datum rodjenja: 10. 4. 1969.
Mesto:
Rođen je 1969. godine u Zagrebu.

Završio je srednju dizajnersku školu i nakon toga, kako ističe, tri puta pokušavao da upiše glumu.  Završio je Fakultet političkih nauka u Beogradu, smer međunarodni odnosi, a zvanja mastera i doktora nauka stekao je na Centralnoevropskom univerzitetu u Budimpešti. Tokom studija u Beogradu bio je član benda Vampiri.

Radio je i kao istraživač na Institutu za Evropske studije u periodu 1999-2001, na G17 Institutu od 2001. do 2003, a nakog toga kao politički analitičar Džeferson Instituta u Beogradu u periodu 2004-2005. Angažman na Fakultetu političkih nauka započinje 2005, najpre kao docent, a 2010. izabran je za vanrednog profesora. Angažovan je na predmetima Savremena politička ekonomija i Teorija javnog izbora, a profesor je po pozivu na Univerzitetu u Gracu, gde predaje kurseve iz ekonomskog razvoja i ekonomske i političke tranzicije u jugoistočnoj Evropi. Od septembra 2013. do januara 2014. bio je savetnik ministra privrede Saše Radulovića, a 2016. objavio je knjigu „Mašina za rasipanje para-pet meseci u Ministarstvu privrede“, o svom iskustvu na poziciji savetnika ministra privrede u 2013. godini.
U januaru 2014. sa Sašom Radulovićem osniva pokret Dosta je bilo. Na izborima u martu 2014. Pokret ne uspeva da pređe cenzus, ali na izborima u aprilu 2016. godine osvajaju 16 poslaničkih mandata. 
Pavlović je bio narodni poslanik poslaničke grupe „Dosta je bilo“ do novembra 2018. godine. Tada, prvo napušta pokret i kako kaže, stranački život uopšte, ali najavljuje da će ostati u poslaničkom klubu jer „želi da nastavi da se bori za institucionalnu reformu, demontažu parazitskog sistema, transparentnost javnih finansija i stručnost u javnim službama“. 
Iz pokreta „Dosta je bilo“ su nakon toga usledile optužbe na račun Pavlovića, pa su u svom saopštenju objavili da on napušta stranku zbog neslaganja oko pitanja Kosova i Metohije i da zastupa stav da „trenutnoj vlasti treba prepustiti da neometano ‘završi Kosovo'“. Od saopštenja se ogradio predsednik DJB Branislav Mihajlović.
Ipak, nakon tri dana, poslanici Dušan Pavlović, Branislav Mihajlović, Jasmina Nikolić, Ana Stevanović i Ratko Jankov napuštaju poslaničku grupu DJB i osnivaju novu pod nazivom „Politika mora biti drugačija“ čiji predsednik postaje upravo Pavlović.