Dušan Nikezić

Rođen je u Prijedoru 18. februara 1973. godine. 

Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Beogradu, a diplomirao na Boston University School of Management 1996. godine. 
Od 1996. godine radio je kao konsultant u vodećoj srpskoj konsultantskoj kući „CES Mecon“, gde 2004. godine postaje direktor.
Član je Demokratske stranke od 1991. godine i član Glavnog odbora od decembra 2012. godine. Za predsednika Resornog odbora DS za finansije izabran je na sednici Predsedništva Demokratske stranke održanoj 18. januara 2013. godine. 
Od 2001. godine angažovan je kao savetnik ministra za privredu i privatizaciju u vladi Zorana Đinđića, a od osnivanja Agencije za privatizaciju imenovan je za pomoćnika direktora Agencije. Nakon formiranja vlade Mirka Cvetkovića 2008. godine angažovan je kao savetnik za privredu i finansije predsednika vlade. U 2009. godini imenovan je za predsednika nadzornog odbora EPS-a, a u 2010. za predsednika Upravnog odbora Energoprojekta. Nakon rekonstrukcije vlade Mirka Cvetkovića 2011. godine, postaje državni sekretar u Ministarstvu finansija i na toj funkciji ostaje do kraja jula 2012. godine.

Bio je član Skupštine društva preduzeća za proizvodnju borbenih vojnih vozila „Direkcija KS“ i član Fonda za razvoj Republike Srbije. Dušan Nikezić je takođe rukovodio Radnom grupom koju je Vlada angažovala kako bi održala proces proizvodnje u „Železari Smederevo“, kao i član Radne grupe za prodaju dela akcija „Telekoma Srbija“. 

Nakon hapšenja njegovog oca Zvonimira Nikezića, zbog malverzacija sa preduzećem „Azotara“, mediji u Srbiji su dosta pisali o poslovanju njihove porodične konsultantske kompanije „CES Mecon“ i bliskim političkim vezama koje su održavali pre svega sa Vladom Mirka Cvetkovića.