Dušan Mihajlović

Datum rodjenja: 27. 9. 1948.
Stranka: vanstranačka "ličnost" | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 27. 9. 1948.
Stranka: vanstranačka "ličnost" | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen je  1948. godine u Valjevu.

Završio je Pravni fakultet u Beogradu. Prvo zaposlenje bilo mu je u SUP-u Srbije. 

Bio je zatim potpredsednik i predsednik Izvršnog odbora SO Valjevo, a 1986. postao je predsednik Opštine Valjevo. Nakon toga imenovan je na funkciju potpredsednika Vlade Srbije (mandatar Stanko Radmilović). Podneo je ostavku na to mesto pre isteka mandata. 
Početkom ’90-ih političku stranku Nova demokratija koja je, zapravo, pravni i imovinski naslednik Saveza socijalističke omladine.

Gotovo paralelno Mihajlović počinje da se bavi biznisom i osniva kompaniju „Lutra“ koja se bavi trgovinom.

Na izborima 1993. Mihajlovićeva partija nastupa na listi DEPOS-a, ali je posle izbora, zajedno sa Socijalističkom partijom Srbije i Jugoslovenskom levicom, ušla u Vladu Mirka Marjanovića u kojoj ostaje do 1998. godine.

Mihajlović je bio je savezni poslanik i predsednik Odbora za kreditna i monetarna pitanja Veća republika u Saveznoj skupštini od 1992. do 1996. godine.

Nakon republičkih izbora 2000. godine Dušan Mihajlović je imenovan za jednog od potpredsednika i ministra unutrašnjih poslova Srbije u Vladi Zorana Đinđića i na tim funkcijama ostaje do 2004. Nakon toga povlači se sa mesta predsednika stranke koja, u međuvremenu, menja ime u Liberali Srbije. 

Danas, Mihajlović se više ne bavi politikom, a njegova stranka je zvanično prestala da postoji u januaru 2010. godine.