Dragoljub Zindović

Rođen 1965. godine.

U zvaničnoj biografiji navodi da je osnovnu i srednju školu završio u Prijepolju, a diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

„Uspešno se bavio preduzetništvom u oblasti grafike, trgovine i prevoza putnika“, ističe u biografiji. 

Radio je, dodaje, u nastavi u Tehničkoj školi od 1996. do 1999. godine. A kao profesor ekonomske grupe predmeta, radio je u Ekonomskoj školi u Prijepolju od 1998. do 2009. godine.

Takođe, bio je, kako navodi, od 2006. do 2009. angažovan kao saradnik u nastavi, asistent, na Visokoj tehničkoj školi iz Čačka.

„Obavljao je funkciju predsednika samostalnog sindikata obrazovanja od 2000. do 2004. godine u Ekonomskoj školi“, napominje. 

Funkciju predsednika opštine Prijepolje obavljao je od 2009. do 2012. godine, a potom od 2016. do 2020. 

Na mestu načelnika Zlatiborskog okruga bio je od 2012. do 2014. godine.

Krajem 2013. Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izrazilo je zabrinutost zbog presude Apelacionog suda u Kragujevcu koji je doneo oslobađajuću presudu za Zindovića, po tužbi novinara TV Forum za uvredu i ugrožavanje sigurnosti.

“NUNS je u saopštenju naveo da odluka Apelacionog suda predstavlja opasan presedan jer je činjenično utvrđeno da je Zindović, sada načelnik Zlatiborskog okruga, nezadovoljan izveštavanjem TV Forum, upao u prostorije redakcije, vređao i pretio novinarima. Četvorica novinara TV Forum 18. aprila 2011. podneli su krivičnu prijavu protiv Dragoljuba Zindovića zbog uvreda i pretnji koje je uputio novinarima u redakcijskim prostorijama. Osnovni sud u Prijepolju je oslobodio Zindovića za krivično delo ugrožavanja sigurnosti, ali je utvrdio da je Zindović kriv za uvredu.“ (Beta,  18. 12. 2013. godine)  

Apelacioni sud u Kragujevcu, u drugostepenom postupku, potvrdio je oslobađajući deo presude Osnovnog suda, ali je oslobodio Zindovića i po osnovu krivičnog dela uvrede.

„Kako se navodi u obrazloženju presude Apelacionog suda, Dragoljub Zindović se novinarima TV Forum obratio sledećim rečima: ‘Svi ste vi nikakvi ljudi’, a potom se usmerio na kamermana koristeći izraze: ‘razbiću te’, ‘neko će te razbiti’, ‘zaslužio si batine’, ‘ovo nije ni privatno ni poslovno završeno…’”, preneo je NUNS. (Beta,  18. 12. 2013. godine)  

Prema pisanju medija, Zindović je prilikom renoviranja službenih prostorija imao neuobičajene zahteve. On je, prema konkursnoj dokumentaciji za nabavku kancelarijskog nameštaja, naveo zahtev da, osim običnih stolova, u ponudi mora da bude jedan čija će „ploča biti izrađena u obliku sendviča dimenzija 275x100x75 cm“.

„To za mene nije sto u obliku sendviča, već je to sto od univera u dva sloja. To su dve daske jedna preko druge i zato se zove sendvič. Ni ja nisam znao da se to tako zove jer je u pitanju čvrstina stola od tih univer ploča. Taj nameštaj i sto koji smo naručili nije skupocen, već košta oko 450.000 dinara. Evo, jutros su ga majstori donosili, nije namontiran, još je u delovima. Inače, sva zakonska procedura javne nabavke je ispoštovana, nema nikakvih malverzacija, kao što je jedan lokalni portal objavio – objašnjava Zindović i dodaje:- Javnost je pogrešno obaveštena i obmanjena. Sve su to dezinformacije. U opštini sve odlično funkcioniše, ostvarujemo rezultate koje nigde neće da objave, a vest im je zamena oštećenog nameštaja, koji je voda upropastila jer su popucale instalacije – pravda se Zindović.“ (Kurir, 26. 8. 2016. godine) 

Za poslanika u Skupštini Srbije izabran je na izborima 2014. i na toj funkciji bio je do vanrednih parlamentarnih izbora 2016. godine. 

Biran je za odbornika u SO Prijepolje u četiri skupštinska saziva.

Napominje da je član Srpske napredne stranke od njenog osnivanja i predsednik Opštinskog odbora partije. 

U martu 2016. izabran je za novog-starog predsednika OO SNS Prijepolje, iako je na samoj izbornoj skupštini zatražio da se neko drugi izabere na ovu funkciju, jer je on „opterećen drugim obavezama“. 

„Ispred centrale stranke taj njegov predlog podržao je i Nikola Selaković, potpredsednik SNS, ističući da stranka sa Zindovićem ima ‘velike planove’ i da bi zbog nagomilanih obaveza bilo bolje da neko drugi bude predložen i izabran na funkciju predsednika opštinskog odbora. Taj predlog potpredsednika stranke Selakovića i samog Dragoljuba Zindovića izazvao je negodovanje delegata koji su predložili Zindovića za prvog čoveka stranke u Prijepolju, pa je i odbijen.“ (PPmedia, 5. 3. 2016. godine) 

Selaković je tada bio pun reči hvale za Zindovića, nazivajući ga „bratom i prijateljem“. 

„Bila mi je prava čast i zadovoljstvo da prisustuvujem Izbornoj skupštini OO SNS u Prijepolju. U Prijepolju u kome je SNS  pre osam godina dobila poverenje građana da povede prvu opštinu pod svojom vlašću, vlašću SNS. Tada je na čelo opštine Prijepolje došao naš prijatelj, naš kolega, drug, brat Dragan Zindović, čovek koji je kao vrlo uspešan, odličan predsednik opštine, u vreme kada je SNS u celoj Srbiji bila u opoziciji, vodio našu stranku u Prijepolju i vodio opštinu Prijepolje. Na diku i ponos svim njenim građanima i svim našim članovima. Da imamo čime da se podičimo. Kada sam dolazio u Prijepolje, samo što sam prešao novi most na Limu, koji je podignut u vreme njegovog rukovođenja ovom opštinom, i ništa drugo da nije uradio, uradio je više od nekoliko prethodnih valsti.“(PPmedia, 5. 3. 2016. godine) 

Kada je u avgustu 2020. formirana nova opštinska vlast, na čelo opštine Prijepolje došao je Vladimir Babić, takođe član SNS, ali Zindović se nije pojavio na primopredaji dužnosti. 

„Niko nas od bivših funkcionera nije dočekao, makar da nas pozdrave i da nam požele uspešan rad, ali šta je tu je. Prvo ćemo od službi zatražiti presek stanja i da vidimo u kojoj smo poziciji i šta nam je činiti”, rekao je novoizabrani predsednik opštine Vladimir Babić. (PPmedia, 21. 8. 2020. godine) 

U novembru 2020. Zindović je uhapšen. Njega i još osam osoba pripadnici Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije priveli su zbog sumnje u korupciju.

„Privedenima se između ostalog stavlja na teret da su izvršili koruptivna dela u oblasti sporta i izdavanja halal sertifikata“. (Večernje novosti, 12. 11. 2020. godine) 

Foto: Print screen Youtube/PP media