Dragan Vukanić

Datum rodjenja: 16. 4. 1956.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 16. 4. 1956.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Mesto:

Rođen je 1956. godine u Andrijevici, u Crnoj Gori. 

Magistar je medicinskih nauka iz oblasti neonatalne hirurgije. Diplomirao je i istoriju umetnosti. 
Zaposlen je kao lekar u Univerzitetskoj dečjoj bolnici u Tiršovoj ulici.

Specijalista dečje hirurgije, subspecijalista dečje urologije i asistent na Medicinskom fakultetu. Od 1981. godine član je Srpskog lekarskog društva. Na katedri hirurgije Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, izabran je u junu 1999. godine.

Objavio je više desetina radova u stručnim publikacijama, u zemlji i u inostranstvu. Predvodnik je tima za transplantaciju bubrega kod dece u Univerzitetskoj dečjoj bolnici u Tiršovoj u Beogradu. Značajne rezultate ima i u mikrohirurgiji, kardiovaskularnoj hirurgiji dece i dečjoj onkologiji.

Pažnju medija privukao je incident iz 2007. godine, kada se u operacionoj sali potukao sa kolegom Spasojem Radulovićem tokom operacije dvanaestogodišnje devojčice. 

Približavanje Srpskoj naprednoj stranci je pojasnio: „Do pre pet godina nikada nisam bio ni u jednoj političkoj stranci, ali upoznajući ideje Srpske napredne stranke, prvo Tomislava Nikolića, osetio sam da su to ljudi koji zaista nešto žele da promene. Ja nisam imao šta da izgubim (uvek sam mogao da se vratim poslu za koji sam se školovao), a verovao sam da mogu da budem deo tima koji će nešto dobro da napravi za zemlju i narod, decu pre svih.“

Obavljao je funkciju predsednika opštine Voždovac od 2011. do 31. januara 2014. godine.