Đorđo Žujović

Rođen je u Beogradu 1987. godine.

U zvaničnoj biografiji, sa jedne od sednica skupštine Gradskog odbora LDP, navodi se da je završio Sedmu beogradsku gimnaziju, kao i Pravni fakultet Univerziteta „Union“.

Bio je predsednik studentskog udruženja „Nezavisni studenti Beogradskog univerziteta“, koje je 2008. organizovalo proteste  zbog odluke većine fakulteta da povećaju školarine i „sve češće korupcije na visokoškolskim ustanovama“.

Bio je predsednik Mladih Liberalno demokratske partije, a potom član Predsedništva ove stranke. 

Od 2008. do 2009. godine bio je vršilac dužnosti koordinatora Mladih LDP Zvezdara, a od 2008. do 2010. obavljao je funkciju zamenika šefa izbornog štaba OO LDP Zvezdara.

Od 2009. do 2011. bio je koordinator Mladih LDP Beograd i član Gradskog odbora LDP Beograda.

Za predsednika Mladih LDP izabran je 2011. godine.

Bio je prvi na listi kandidata za odbornike LDP na beogradskim izborima, održanim u martu 2018, ali LDP nije prešla cenzus.

U kampanji je isticao i da je lista LDP najmlađa na izborima u Beogradu i „da se glas mladih u Srbiji ne čuje, da su zapostavljeni i da je zato LDP odlučio da za beogradske izbore kandiduje mlade koji mogu da menjaju stvari“.

Na insinuacije da se planira postizborna koalicija sa vladajućom SNS u Beogradu, tvrdio je „da tako nešto nikada nije razmatrano“.

U maju 2018. našao se u fokusu javnosti kada su ga u selu Jarak, nedaleko od Hrtkovaca, napali aktivisti Srpske radikalne stranke.

Oni su u to selo došli predvođeni Vojislavom Šešeljem, pošto su zbog policijske blokade bili sprečeni da uđu u Hrtkovce i organizuju skup povodom 26 godina od mitinga u tom mestu zbog kojeg je Šešelj osuđen u Hagu.

Početkom marta 2020, kao „bivši član predsedništva LDP“, izjavio je da je svedok „na posredan i neposredan način“ zakulisnih radnji, spletkarenja, kupovine i prodaje brojnih pojedinaca i grupa, koje se dešavaju poslednjih meseci u vezi sa izlaskom dela opozicije na izbore, a iza čega stoji, kako je naveo, Beba Popović. On je to izneo u „Pismu ‘evropskoj Srbiji'“, koje je, kako je istakao, njegov lični stav i nema veze ni sa kakvim zvaničnim stavovima ili izjavama bilo koje organizacije.

„Svedok sam na posredan i neposredan način zakulisanih radnji koje se dešavaju poslednjih nedelja i meseci, a tiču se izlaska na izbore nečega što sebe u javnosti zove ‘građanska i evropska opozicija’. Svedok sam takođe brojnih neuspelih i uspelih pokušaja podmetanja, spletkarenja, kupovine i prodaje brojnih pojedinaca i grupa koje su svoje delovanje svele na parazitiranje u političkom životu i sistemu. Cela igra osmišljena je kod spin konobara Bebe Popovića koji pravi nešto sramotno od otpadaka DS-a, LDP-a, SDS-a Borisa Tadića, kao i karijerista iz instant organizacija čija imena ne zna niko ni da ponovi“, naveo je Žujović. (N1, 2. 3. 2020. godine)

Naslovna fotografija: Danas/LDP