Đorđe Stanković

Datum rodjenja: 22. 4. 1989.
Stranka: Narodni pokret Srbije | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 22. 4. 1989.
Stranka: Narodni pokret Srbije | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen 1989. u Nišu.

U zvaničnoj biografiji navodi da je u rodnom gradu završio osnovnu i srednju školu, kao i Građevinsko-arhitektonski fakultet.

„Građevinsko-arhitektonski fakultet upisao 2008. Tokom studiranja aktivno se bavio studentskom politikom. Nakon završetka osnovnih i master studija (2014), seli se u Beograd gde karijeru nastavlja u nemačkoj firmi na poziciji koordinatora gradnje. Nakon četiri godine vratio se u Niš i osnovao svoju firmu koja se bavi nekretninama i projektovanjem“, piše u biografiji. 

Ističe da se politikom bavi od februara 2021. godine.

Bio je potpredsednik Narodne stranke i predsednik Gradskog odbora u Nišu.

Na parlamentarnim izborima 2022. bio je 37. na listi „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“ i postao je poslanik u Skupštini Srbije. 

U avgustu 2023. prešao je u novoformiranu poslaničku grupu „Narodni pokret Srbije – Novo lice Srbije“, a narednog meseca postao je deo poslaničke grupe „Narodni pokret Srbije – Ekološki ustanak – Novo lice Srbije“.

U novembru 2023, na prvoj izbornoj Skupštini Narodnog pokreta Srbije (NPS), izabran je za potpredsednika. 

Poverenik je Narodnog pokreta Srbije za Niš. 

Na parlamentarnim izborima održanim u decembru 2023, kao 28. na listi „Srbija protiv nasilja – Miroslav Miki Aleksić – Marinika Tepić“, izabran je za poslanika u Skupštini Srbije. 

U aprilu 2024. deo niške opozicije koji će izaći na lokalne izbore sa listom „Biramo Niš“ odlučio je da on bude kandidat za gradonačelnika. 

„Koaliciju čine i Demokratska stranka, Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana i Tamara Milenković Kerković, Slaviša Dinić i Miloš Bošković koji su predstavljeni kao pojedinci. Iz te koalicije kažu da imaju podršku dela opozicije koji ne izlazi na izbore.“ (Južne vesti, 26. 4. 2024. godine)

Foto: FoNet/Narodna stranka