Dejan Čapo

Datum rodjenja: 5. 2. 1978.
Stranka: Liga socijaldemokrata Vojvodine | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 5. 2. 1978.
Stranka: Liga socijaldemokrata Vojvodine | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Rođen je 1978. godine u Zrenjaninu.

Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom gradu. U zvaničnoj biografiji navodi da je na Tehničkom fakultetu u Zrenjaninu 2003. godine stekao zvanje profesora tehničkog crtanja i tehničkog obrazovanja. Na istom fakultetu, 2004. godine diplomirao je i postao diplomirani inženjer proizvodnog menadžmenta. Trenutno se, kako ističe, nalazi na postdiplomskim studijama. „Završio je i više oblika neformalnog obrazovanja, od kojih je najznačajniji Godišnji seminar Beogradskog fonda za političku izuzetnost tokom 2006. godine, u okviru koga je poslednji deo održan u Strazburu, u Savetu Evrope i Evropskom parlamentu“, navodi u biografiji.
 
Ističe da je član Lige socijaldemokrata Vojvodine od svoje dvadesete godine i da je tokom političke karijere „prošao uobičajen put od člana i predsednika Mesnog odbora, člana Gradskog odbora i Izvršnog odbora, potpredsednika LSVO, pa do predsednika IO Gradskog odbora LSV Zrenjanin i člana Glavnog odbora LSV“.

Predsednik Gradske organizacije LSV Zrenjanin bio je u periodu od 2008. do 2013. godine, a od 2000. do 2004. godine bio je član Saveta MZ “Zeleno Polje”. U periodu od 2008. do 2012. godine bio je i direktor Javnog stambenog preduzeća „Zrenjanin” u Zrenjaninu.
Tri puta je biran za odbornika u Skupštini Grada Zrenjanina, a trenutno je predsednik odborničke grupe LSV u tom parlamentu.

Poslanik u Skupštini AP Vojvodine bio je od 2004. do 2008. godine.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 16. marta 2014. godine izabran je za narodnog poslanika LSV u Skupštini Srbije.