Darko Bađok

Datum rodjenja: 9. 5. 1972.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 9. 5. 1972.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen je 1972. godine. 

U biografiji navodi da je po obrazovanju je diplomirani ekonomista i master inženjer menadžmenta.

Savetnik je generalnog direktora JKP „Čistoća i Zelenilo“ u Zrenjaninu. Ističe da je „dao doprinos razvoju zrenjaninskog preduzetništva“, posedovao je marketinšku agenciju (od 1998. do 2012. godine) i bio angažovan na brojnim poslovima idejnih rešenja, prezentacija i kreiranja uspešnih reklamnih kampanja većeg broja domaćih i stranih kompanija.

Navodi da je kreator „čuvenog ‘Vikenda u centru’ – najbolje ocenjene manifestacije za potrebe jačanja imidža grada Zrenjanina i privlačenje pažnje stranih investitora. 

Za poslanika u Skupštini AP Vojvodine izabran je na izborima u maju 2012. godine na listi Pokrenimo Vojvodinu – Tomislav Nikolić.

Član je Izvršnog i Glavnog odbora Srpske napredne stranke. Potpredsednik je Gradskog odbora SNS u Zrenjaninu i poslanik u Skupštini AP Vojvodine. 

U januaru 2014. kažnjen je sa 7.000 dinara zbog fizičkog napada na Valentinu Nestorović, koja je radila u njegovom kafiću. Kako je navela agencija Beta, Prekršajni sud u Zrenjaninu je utvrdio da je Bađok 27. novembra 2012. godine u centru Zrenjanina Nestorovićevu udario šakom u glavu i naneo joj lakše telesne povrede. Bađok je izjavio da će se žaliti na presudu.

Beta, 24. 1. 2014. godine
'Verbalno sam, a potom i fizički napadnut od osobe, koja je psihijatrijski bolesnik, hospitalizovana čak i prisilno po sudskom nalogu zbog opasnosti da ugrozi sebe i druge. Verujem da će u daljem toku sudjenja pravda biti zadovoljena', rekao je novinarima Bađok, protiv koga je presudu doneo Prekršajni sud u Zrenjaninu.

Javnost je za incident saznala kada je Nestorovićeva na tribini o nasilju nad ženama, krajem novembra 2012. godine, rekla da ju je pokrajinski poslanik Darko Bađok, potpredsednik zrenjaninskog odbora SNS-a, fizički napao nakon što je od njega tražila zaradu za dvomesečni rad u njegovom kafiću. Bađok je rekao da iza 'podmuklih napada (na njega) stoje isti oni koji napadaju i predsednika SNS, Aleksandra Vučića' jer im, kako navodi, njegova aktivna uloga u pokrajinskom parlamentu i te kako smeta.'

 

 

 

 

Poslednji put ažurirano: 3. 12. 2019.