Bratimir Vasiljević

Datum rodjenja: 1. 1. 1953.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 1. 1. 1953.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Mesto:

Rođen je 1953. 

Po zanimanju je ekonomista. Kako je sam rekao, u 61. godini života završio je privatni fakultet i postao diplomirani menadžer. Međutim, kako piše portal „Južne vesti“, Vasiljević nije siguran kako se zove fakultet koji je završio. Naime, nekoliko puta je ponovio da se radi o fakultetu „Union“. Kako taj portal navodi fakultet pod tim nazivom ne postoji, već postoje dva univerziteta sličnog naziva – “Univerzitet Union” i “Univerzitet Union – Nikola Tesla”.

Na pitanje kako se tačno zove njegov fakultet, Vasiljević nije bio siguran.

„Završio sam fakultet “Union”, ne znam ni ja tačno ako mi verujete. Nisam pripremljen za takva pitanja. Treba da pogledam, ja treba sad da se sećam detalja… Rekao sam Vam kako se zove, nemojte sada tako da Vam nisam rekao… Ja Vam kažem da je fakultet “Union” – naveo je Vasiljević za potal „Južne vesti“.

U njegovoj biografiji objavljenoj na tom portalu stoji da je do osnivanja SNS bio član Srpske radikalne stranke. Bio je potpredsenik Opštinskog odbora SRS u Panteleju. Novembra 2012. bio je prinuđen da samom sebi isplati odštetu u ime Opštine i to po tužbi koju je podneo, dok je bio u opoziciji.

Na vanrednim parlamentarnim izborima marta 2014, izabran je za poslanika SNS u Skupštini Srbije.

Iako je vrh SNS avgusta 2014. godine odlučio da zabrani svojim članovima da istovremeno obavljaju dve ili više javnih funkcija, Vasiljević je dugo odbijao da se odrekne svojih – tvrdeći da je SNS nije doneo baš takvu odluku.

U međuvremenu je sredinom oktobra postao i odbornik u Skupštini Grada, što mu je bila treća javna funkcija.

Pod pritiskom javnosti je nekoliko dana kasnije podneo ostavku u Skupštini Opštine Pantelej, ali je ipak zadržao poslanički i mandat odbornika u gradskoj Skupštini Niša.

Kako je septembra 2014. godine portal „Južne vesti“ otkrio, Vasiljević je kao predsednik Skupštine Pantelej od jula 2012. primao astronomsku platu.

On je tek decembra 2013. godine potpisao reprogram svog dugovanja za struju koje je u tom trenutku iznosilo preko milion dinara.

Prema podacima „Otvorenog parlamenta“ iz 2015. godine u Skupštini Srbije skoro da se uopšte nije javljao za reč.