Branko Radun

Datum rodjenja: 9. 5. 1968.
Stranka: vanstranačka ličnost | Svi akteri
Datum rodjenja: 9. 5. 1968.
Stranka: vanstranačka ličnost | Svi akteri
Rođen je 1968. godine u Novom Sadu.
 
Diplomirao je istoriju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Od 1994. do 2012. radio je u Naftnoj industriji Srbije (NIS) na poslovima obezbeđenja, arhivara, bibliotekara i novinara, navodi se u zvaničnoj biografiji dostavljenoj Regulatornom telu za elektronske komunikacije (REM). Kao novinar je u NIS-u radio od 2004. do 2012. godine.
 
U zvaničnoj biografiji takođe navodi da je do sada napisao više od 500 tekstova i analiza, kao i da je dao više od 1.000 izjava i intervjua za brojne medije iz zemlje, regiona i sveta. 
 
Ističe i da ima više od 20 godina iskustva u različitim medijima (Pan Radio, Novosadska TV, novine Politika, Danas, Pečat) i stručnim i naučnim časopisima (Nova srpska politička misao, Analize).
 
Autor je analitičkih i naučnih radova na temu medija i politike, ali se u zvaničnoj biografiji ne navodi kojih i gde su objavljeni. Za sebe kaže da je analitičar koji redovno daje komentare za pisane i elektronske medije. Autor je velikog broja tekstova i analiza na temu medija, političkih kampanja, medijskih manipulacija i zloupotreba medijskih sloboda, dodaje se u biografiji.
 
Za sebe kaže da je aktivista u borbi za demokratizaciju Srbije i zaštitu vitalnih nacionalnih interesa, kako u zemlji tako i regionu. 

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) je na sednici održanoj 13. jula 2021. izabrao novih šest članova Upravnog odbora RTS, među kojima je i Radun.

 
Hvala vam na interesovanju za naše sadržaje.

Verujemo da istina nema cenu i da svaki građanin ima pravo da bude informisan na temelju činjenica i zaštićen od uticaja lažnih vesti, dezinformacija i manipulacija koje sprovode politički i drugi centri moći.

Da se ne lažemo, nije lako opstati kao nekomercijalni i nezavisni medij u Srbiji.

Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad. Svaka donacija, makar i u simboličnom iznosu, za nas je veliko ohrabrenje.