Branko Miljuš

Stranka: Stranka slobode i pravde | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Stranka: Stranka slobode i pravde | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen je 1972. u Sarajevu. U rodnom gradu završio je osnovnu školu i matematičku gimnaziju. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Kako se navodi u njegovoj biografiji na sajtu Opštine Stari grad, završio je i Fakultet za Internacionalni menadžment u Parizu.

 

Od menadžera prodaje do urednika

 

Ističe da je radio u “Autokomercu”, kao menadžer i direktor prodaje. Prema podacima sa istog sajta, osnivač je i suvlasnik “Metropolis-a”, preduzeća koje se bavilo marketingom i oglašavanjem putem bilborda. Radio je i u kompaniji “Adria Media Grup” kao direktor prodaje i marketinga. U izdavačkim kućama “Pres Pablišing grup” i “Pablišer” imao je funkciju generalnog direktora. Kao novinar i publicista, navodi se, pisao je za “Pres”, “Kurir”, “Nedeljnik”, “Tabu magazin”, “Ekspres”, “Kontakt magazin”, “Vodič za život”, “Nacionalnu poslovnu reviju”. 

U javnosti je često istupao kao direktor “Pressa”.  Nakon što je ta firma ugašena, pojavljuje se 2016. godine kao direktor i urednik nedeljnika “Ekspres”. Iz tih novina odlazi početkom 2017. godine. Kako je pisala “Cenzolovka”, „Ekspres“ je napustio nakon što je pre objavljivanja, povučen njegov intervju sa ministarkom Zoranom Mihajlović.

 

Sporni intervju u „Ekspresu“

 

Povezan sadržaj
Tim Istinomera 1. 11. 2019.

“Prema rečima Miloša Garića, nekadašnjeg Miljuševog pomoćnika, odluku da se stopira intervju vlasnik je obrazložio time da nije na vreme upoznat s tim da će se intervju raditi. Iako se na sastanku tokom pripreme tog izdanja o tome govorilo”, piše u tekstu koji pod naslovom “Cenzura u vrhu vlasti: Vlasnik Ekspresa zabranio intervju sa Zoranom Mihajlović”, objavljen na sajtu “Cenzolovka”.

“U želji da ne dovedem sve ljude koji tamo rade u situaciju da ceo broj ne izađe, odlučio sam dve stvari. Jedna je da poslušam, a druga da kažem da ja to više neću da radim“, izjavio je tada Miljuš za “Cenzolovku”.

 

Protivnik aktuelne vlasti

 

Član je predsedništva Stranke slobode i pravde. U veću beogradske opštine Stari grad je od decembra 2017. godine. U februaru 2019. osnovana je Asocijacija slobodnih odbornika, koju čine odbornici iz gradova širom Srbije, a koji ne podržavaju politiku vladajuće Srpske napredne stranke. Miljuš je tada predložen za člana Koordinacionog tela.