Branka Stamenković

Datum rodjenja: 1. 1. 1968.
Stranka: Pokret - Dosta je bilo | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 1. 1. 1968.
Stranka: Pokret - Dosta je bilo | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođena 1968. godine u Beogradu.

Kako navodi u biografiji, nakon srednje škole radila u društvenom i privatnom sektoru na različitim poslovima, od administrativnih do rukovodećih, „da bi se krajem devedesetih godina prošlog veka otisnula u preduzetničke vode“.

„Bavila se prevođenjem i izdavanjem knjiga iz oblasti popularne psihologije i astrologije. Autor je i brojnih članaka koji su objavljivani u desetinama međunarodnih časopisa na četiri kontinenta. Krajem 2008. godine, nakon serije blogova o ličnom iskustvu na porođaju, pokrenula Građansku inicijativu ‘Majka Hrabrost’ za poboljšanje uslova u srpskim porodilištima za koju je dobila četiri nagrade. Kao stipendista britanskog Sofija centra za proučavanje kosmologije u kulturi, iste godine upisala je i postdiplomske akademske studije iz kulturološke astronomije i astrologije na velškom univerzitetu Triniti Sent Dejvid u Lampeteru, Velika Britanija. Studije je završila 2011. godine“, piše u biografiji.  

Ističe da se politikom bavi od 27. februara 2014. godine, kada se po prvi put kandidovala za za narodnu poslanicu u Skupštini Srbije i odbornicu u Skupštini grada Beograda na listi grupe građana „Dosta je bilo“. 

Bila je narodna poslanica u Skupštini Srbije od juna 2016. do avgusta 2020. godine. Bila je članica Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, kao i Odbora za zdravlje i porodicu. 

Članica je Glavnog odbora stranke „Dosta je bilo“.

Krajem februara 2022. saopšteno je da će na predstojećim predsedničkim izborima biti kandidatkinja koalicije Suverenista, koju čine Dosta je bilo, Zdrava Srbija i Pokret „Živim za Srbiju“.