Branka Stamenković

Datum rodjenja: 1. 1. 1968.
Stranka: Pokret - Dosta je bilo | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 1. 1. 1968.
Stranka: Pokret - Dosta je bilo | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Branka Stamenković je rođena 1968. godine u Beogradu.

Kako navodi u svojoj biografiji, nakon srednje škole radila je u društvenom i privatnom sektoru na različitim poslovima, od administrativnih do rukovodećih, da bi se krajem devedesetih godina prošlog veka otisnula u preduzetničke vode. Navodi da se bavila prevođenjem i izdavanjem knjiga iz oblasti popularne psihologije i astrologije i da je autor brojnih članaka koji su objavljivani u desetinama međunarodnih časopisa na četiri kontinenta. 

Krajem 2008. godine, piše u njenoj biografiji, nakon serije blogova o ličnom iskustvu na porođaju, pokrenula je Građansku inicijativu „Majka Hrabrost“ za poboljšanje uslova u srpskim porodilištima za koju je dobila četiri nagrade.

U biografiji navodi i da je kao stipendista britanskog Sofija centra za proučavanje kosmologije u kulturi, 2008. upisala i postdiplomske akademske studije iz kulturološke astronomije i astrologije na velškom univerzitetu Triniti Sent Dejvid u Lampeteru, Velika Britanija. Studije je završila 2011. godine.

Politikom se bavi od 27. februara 2014. godine, kada se po prvi put kandidovala za narodnog poslanika u Skupštini Srbije i odbornika u Skupštini grada Beograda na listi grupe građana „Dosta je bilo“. 

Narodni poslanik je od 3. juna 2016. godine. Član je Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, kao i Odbora za zdravlje i porodicu Narodne skupštine Republike Srbije.

Član je Glavnog odbora stranke „Dosta je bilo“.