Branislav Bogaroški

Datum rodjenja: 11. 9. 1976.
Stranka: Liga socijaldemokrata Vojvodine | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 11. 9. 1976.
Stranka: Liga socijaldemokrata Vojvodine | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Rođen je 1976. godine u Novom Sadu.
Osnovnu školu i gimnaziju je završio u Zrenjaninu. Nakon završene gimnazije, 1994. godine je upisao Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, gde je 2001. godine diplomirao na smeru Privredno pravo.
Odmah nakon završetka studija je počeo da radi u Opštinskom sudu u Novom Sadu, a zatim se i trajno preselio u Novi Sad. Nakon suda, četiri godine je, kao diplomirani pravnik, radio u JKP „Put“, a od 2008. godine je zaposlen u JGSP „Novi Sad“, na radnim mestima pomoćnika direktora, generalnog direktora i savetnika direktora.
Od 1996. godine je član Lige socijaldemokrate Vojvodine (LSV), od 2001. godine je potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV, a od 2012. godine potpredsednik LSV.
U Skupštini AP Vojvodine je, od izbora 2008. godine, bio poslanik i šef poslaničke grupe LSV „Zajedno za Vojvodinu“, kao i član Odbora za saradnju sa odborima Narodne skupštine Srbije u ostvarivanju nadležnosti Pokrajine i Odbora za pitanja ustavno-pravnog položaja Pokrajine.
Na izborima održanim 6. maja 2012, ponovo je izabran za poslanika u Skupštini AP Vojvodine i bio na funkciji šefa Poslaničke grupe LSV i člana Odbora za pitanja ustavno-pravnog položaja Pokrajine i Administrativnog odbora.

Na Kongresu Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u decembru 2012. godine izabran je za potpredsednika stranke. 

U novembru 2014. godine izabran je za potpredsednika Pokrajinske vlade i za pokrajinskog sekretara za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo.