Božidar Delić

Datum rodjenja: 20. 2. 1956.
Stranka: Srpska radikalna stranka | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 20. 2. 1956.
Stranka: Srpska radikalna stranka | Svi akteri
Mesto:

Rođen je 1956. godine u Đakovici. 

Završio je Vojnu akademiju u Beogradu. 
 
Službovao u Bileći, Prizrenu i Leskovcu, bio je načelnik štaba beogradskog korpusa i zamenik načelnika operativne uprave Generalštaba vojske Jugoslavije. Tokom sukoba na teritoriji bivše SFRJ boravio je na mnogim ratištima, a najviše na dubrovačkom. Tokom sukoba na Kosovu i Metohiji i za vreme NATO bombardovanja bio je komandant brigade Vojske Jugoslavije raspoređene na granici Srbije i Albanije. Čin generala dobio je 1999. godine.

Penzionisan je 2005. godine, a Vrhovni sud je kasnije doneo rešenje da je ta odluka o penzionisanju bila nezakonita. Bio je svedok u Haškom tribunalu u procesima protiv bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, generala Vladimira Lazarevića i bivšeg predsednika Srbije Milana Milutinovića. Izjavljivao je da je spreman da pred Tribunalom svedoči i kao vojni veštak u odbrani lidera radikala Vojislava Šešelja.

Od 2006. bio je član Srpske radikalne stranke, a nakon cepanja SRS Delić se priklonio Srpskoj naprednoj stranci. Ostaće upamćen da je u tom trenutku zaplakao pred novinarima zbog političkog razlaza sa SRS. Zbog neslaganja sa politikom stranke februara 2011. napustio je naprednjake i vratio se u SRS. Bio je potpredsednik Narodne skupštine i član Odbora za odbranu i bezbednost i Odbora za Kosovo i Metohiju. 

Danas je general Vojske Srbije u penziji.