Boško Ničić

Rođen 1960. godine. Odrastao je u Braćevcu, selu pored Bora. 

Posle gimnazije zaposlio se u borskom rudniku, a kasnije se zaposlio u Jugobanci. Upisao je Pravni fakultet, ali ga je napustio. Probao je zatim da studira biologiju, pa se okrenuo ekonomiji. Završio je Višu školu, a fakultet tek 2000, iako ne navodi o kojoj visokoškolskoj ustanovi je reč. 
Posle napuštanja Jugobanke osnovao je privatnu firmu zbog koje je često i dugo boravio u Češkoj. 
U to vreme se, kako ističe, uveliko bavio politikom. Kao predsednik Književne omladine ušao je u Savez socijalističke omladine i postao član Predsedništva. Za poslanika poslednje jednopartijske Skupštine izabran je 1989. godine.

Januara 1994. je privođen zbog navodne sumnje za podstrekivanje na zloupotrebu službenog položaja. Nakon dva meseca provedenih u istražnom zatvoru pušten je bez podizanja optužnice. Odmah posle izlaska iz zatvora napustio je Bor i prešao u Zaječar. Posle zatvora počinje sa još izrazitijim opozicionim delovanjem, u DEPOS-u, DOS-u, pa u Novoj demokratiji, partiji svog budućeg kuma Dušana Mihajlovića. Kada se Mihajlović povukao, Ničić je osnovao Pokret za Krajinu. Posle ND (kasnije Liberala Srbije) Boško Ničić je sarađivao sa Vukom Draškovićem, a 2008. je podržao Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima.
Jula 2009. pokret je preimenovan u „Živim za Krajinu“, a u proleće 2010. priključen je Ujedinjenim regionima Srbije.

„A šta sam drugo mogao? Mene su u zaječarskom parlamentu podržavali radikali. Ipak, Toma mi je najveće životno razočarenje jer posle te podrške nije ni pozvao da kaže hvala ti, Boško, nego je pustio neke svoje keriće da laju na mene. Što se tiče Borisa Tadića, ja o njemu nikada ništa loše nisam rekao. Pa, više sam lošeg kazao o Mlađanu Dinkiću. Ali kada me je pozvao u Ujedinjene regione, a ja tu prepoznao ideju koja mora da zaživi, ideju o decentralizaciji, odmah sam pristao.“
(Press, 21. 2. 2011. godine).

Na izborima 2008. i 2012. godine Ničić je ponovo biran za gradonačelnika Zaječara. Iako je na izborima 2012. biran i za narodnog poslanika, zbog sukoba interesa morao je da podnese ostavku na to mesto.
Posle lokalnih 2013 URS gubi većinu, a Ničić napušta mesto gradonačelnika.