Aris Movsesijan

Datum rodjenja: 22. 3. 1966.
Stranka: Nova stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 22. 3. 1966.
Stranka: Nova stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen 1966. u Beogradu. 

Diplomirao je na Stomatološkom fakultetu, a „čitav radni vek je u privatnoj praksi“. „Objavio je i niz naučnih radova iz parodontologije i medicine tokom postdiplomskih studija“. (Danas, 5. 10. 2020. godine)

„Osim bavljenja stomatologijom, kako sam kaže, bio je član izviđača i aktivni učesnik muzičkog Novog talasa. Piše kratke priče za koje je više puta nagrađivan, a 1995. godine objavio je knjigu kratkih priča ‘Likovi i pisci’ u B92. Učestvovao je u realizaciji filma ‘Svjetsko čudovište’ (2003), prvog filma u kome je ostvarena saradnja između filmadžija Hrvatske i Srbije, kao pomoćnik režije. Film je premijerno prikazan na Pulskom festivalu i dobio je jednu Zlatnu arenu. Kao scenarista i reditelj realizovao je film ‘Aporija’, koji je prikazan na FEST-u. Radio je i kao spoljni saradnik na televiziji.“ (Danas, 5. 10. 2020. godine)

U Novu stranku učlanio se 2014. godine „da bi se borio protiv cenzure i kulta ličnosti“.

„Bio sam koordinator Saveta za kulturu, potpredsednik Glavnog odbora i v. d. predsednika GO. Od 2018. na funkciji sam predsednika Političkog saveta Nove“. (Danas, 5. 10. 2020. godine)

Ističe da su mu deda i baba po ocu Jermeni, pa je 2015. pokrenuo inicijativu za priznanje genocida nad Jermenima, odnosno „Rezoluciju o priznanju i osudi genocida nad jermenskim narodom počinjenom u osmanskom periodu“.

U oktobru 2020. izabran je za predsednika Nove stranke. 

Foto: FoNet/Aleksandar Mijailović