Aleksandar Stevanović

Datum rodjenja: 1. 1. 1976.
Stranka: Stranka moderne Srbije | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 1. 1. 1976.
Stranka: Stranka moderne Srbije | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen je 1976. godine.   

Ističe da je po obrazovanju ekonomista sa dve master diplome iz Tranzicije i rekonstrukcije i Političke teorije i prakse demokratije, ali ne navodi na kom fakultetu je stekao ta zvanja.

U zvaničnoj biografiji naglašava da je radio kao savetnik ministra privrede, Unije poslodavaca Srbije, Udruženja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, Fonda za otvoreno društvo, Međunarodne organizacije rada, NALED-a, GIZ, HELP, USAID, Stalne konferencije gradova i opština, Fondacije Fridrih Nauman, ELDR, Ambasadora Države Izrael, Save the Children itd.

Predsednik je Srpske asocijacije malih i srednjih preduzeća i ekonomski konsultant poslednjih devet godina. „U svom radu se naročito fokusiram na mala i srednja preduzeća i snažno podržavam izgradnju institucija, uspostavu funkcionalne tržišne privrede pod vladavinom prava uz minimalno državno mešanje i javnu potrošnju“, navodi u biografiji.  

Za sebe kaže da je liberal.

„Čak i u Srbiji uspešno je sveo državu u svom životu na minimum. Živi u skladu sa onim što priča, ono što priča pokušava u praksi i da ostvari“. (trzisnoresenje.blogspot.rs)

Bio je potpredsednik Pokreta „Dosta je bilo“. 

Nakon izbora 2016. postao je poslanik u Skupštini Srbije. 

Posle beogradskih izbora 2018. Pokret Dosta je bilo počeo je da se osipa u Skupštini Srbije, pa su novu poslaničku grupu „Slobodni poslanici“ formirali Tatjana Macura, Nenad Božić, Aleksandar Stevanović, Vladimir Đurić i Ljupka Mihajlovska. U maju 2018. registrovali su udruženje građana Pokret centra. 

Krajem 2018. ujedinjenjem Pokreta centra i Socijaldemokratskog saveza Nebojše Lekovića, napravljena je nova partija – Stranka moderne Srbije (SMS). Stevanović je postao kopredsednik. 

 

 

Poslednji put ažurirano: 10. 2. 2020.