Istinomer podneo pritužbu zbog diskriminacije

Redakcija Istinomera podnela je poverenici za zaštitu ravnopravnosti Brankici Janković pritužbu na rad beogradske Komunalne policije zbog diskriminacije na osnovu zanimanja i pretpostavljenog političkog ubeđenja. U pritužbi se navodi da je diskriminacija izvršena jer su ispred restorana „Savanova“, zvanično promotivnog štanda za projekat „Beograd na vodi“, komunalni policajci zabranili Istinomeru snimanje intervjua, dok ostale građane nisu uznemiravali ili legitimisali. 
Podsetimo, ekipi Istinomera naređeno je da napusti javnu površinu i napisane su nam prekršajne prijave zbog “ulaska na gradilište i ometanja službenog lica u obavljanju dužnosti”, a fotografije i snimak događaja pokazuju da nigde u blizini nije bilo znakova upozorenja.

Takođe, smatramo i da je diskriminacija izvršena i na osnovu pretpostavljenog političkog ubeđenja, s obzirom na to da je sagovornik Istinomera bio Dobrica Veselinović iz Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“, koja se protivi realizaciji projekta „Beograd na vodi“.
Zahtevamo ODGOVORnost! Direktnih izvršilaca i njihovih nadređenih. Insistiraćemo na tome da Komunalna policija radi u javnom interesu. Bićemo istrajni, a pozivamo i vas da nam svojim predlozima, sugestijama i informacijama pomognete u tome.
Gotova priča, postupanje počelo!