Da, ministre, samo smo se šalili – zaslužili ste kec iz vladanja!

Za političare u Srbiji politička odgovornost ne postoji. Za njih, ministar nikada i nikako ne može da snosi odgovornost za resor na čijem čelu se nalazi. Mitingom tzv. „podrške“ Nedaćemo Žarka hteli smo da pokažemo kako naši političari doživljavaju političku odgovornost. Na jedan bizaran način, jer ovde samo bizarnosti privlači pažnju.

Ovim građanskim buntom hteli smo da koncept odgovornosti stavimo u žižu javnosti. Imali smo želju da pokrenemo još intenzivniju debatu među građanima na temu političke odgovornosti.

 

CoverZT

Danas nema više nezamenljivih. Osećamo to svakodnevno, svako na svojoj koži. Živi se brzo, uslovi su prilično oštri i surovi. Velike korporacije jedu individualnost, a male pojedinačne inicijative se gube veoma brzo pred velikim sistemima. Pa ipak, mi smo odlučili da, svakako viknemo glasno ono što mislimo, i to iz pozicije građana – dakle, nas koji skromno živimo svoje živote i ne planiramo da budemo političari i ne pripadamo ni jednoj stranci – ali smo odgovorni i tražimo odgovornost od onih koji donose odluke u naše ime.

Planiramo i dalje da dižemo glas i da menjamo političare i ministre kada neodgovorno ponašanje postane pravilo, a interes građana zanemaren.

Aktuelni ministar prosvete je pokazao da nije dostojan javne funskcije koja mu je poverena. Tako da, DA! Odzvonilo je ministre – KEC IZ VLADANJA , a vi ostali ….