I Ruma će imati bazen

Predsednik opštine Ruma o izgradnji bazena u tom gradu. (E-kapija, 2. 12. 2012. godine)
„U prvoj fazi biće izgrađen otvoreni bazen. Idejni projekat je završen, u narednih mesec dana biće raspisan tender za izvođača radova, a početkom 2012. godine očekujemo i početak izgradnje objekta.“

Izgradnja olimpijskog bazena predviđena je na prostoru parka–šume Borkovac. U prvoj fazi će biti izgrađen bazen na otvorenom vredan 350 miliona dinara, dok druga faza predviđa montažno pokrivanje bazena. Osim olimpijskog bazena, planira se i izgradnja bazena za decu i sportskih terena.

Javno preduzeće za građevinsko zemljište i puteve Ruma raspisalo tender sa malim zakašnjenjem (17. januara) za prvu fazu radova na izgradnji otvoreno-zatvorenog bazena. Pristiglo je desetak prijava za izvođača radova, a sredinom februara odabran je konzorcijum vojvođanskih firmi sa najnižom ponudom od 290 miliona dinara.

Radovi na izgradnji bazena krenuli su početkom aprila, a grade ga firme „Projektomontaža“ iz Beograda i novosadski „Graditelj“. Rok za završetak prve faze je 1. jun 2013. godine.

Pošto se može reći da je gradnja bazena otpočela kao što je predsednik opštine i najavio, Istinomer mu daje ocenu „ispunjeno“.