Početna Izjave Istinitost Moja plata - pet hiljadarki
Vuk Jeremić

Predsedavajući Generalnom skupštinom UN o svojim primanjima.

Moja plata - pet hiljadarki

"Bazirana (plata) je na primanjima naših diplomata u SAD i biće malo veća od 5.000 dolara."

B92, 8. 7. 2012. godine

Komentar Istinomera
Iako su mediji danima iznosili dokumente u kojima se vidi kako je odlazeća Vlada Srbije odobrila blizu tri miliona dolara za troškove predsedavanja Vuka Jeremića u UN, dosadašnji ministar spoljnih poslova uporno je tvrdio kako "cifre koje su se pojavile nemaju veze sa stvarnošću". Slično se dogodilo i kada su novine objavile kolika će biti njegova plata u Njujorku.
B92, 8. 7. 2012. godine
"Predložena je i biće nekoliko puta manja od one koja se pominje. Bazirana je na primanjima naših diplomata u SAD i biće malo veća od 5.000 dolara."
Dokument o potrebnim sredstvima pokazao je, ipak, da Jeremiću u narednih 15 meseci sleduje duplo viša plata od one koju je on navodio. Takođe, predviđeno je da mu za stan mesečno bude odvajano 15.000, a za putne troškove još 20.000 dolara.
 

Pošto će mu primanja biti veća od sume koju je navodio, ministar spoljnih poslova dobija ocenu "neistina".
Pitajte Istinomer
Šta je Ministarstvo zdravlja uradilo po pitanju blokiranih računa zdravstvenih ustanova?
Prema podacima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, dana 26. maja 2017. blokirane račune je imala 21 zdravstvena ustanova, dok je u septembru 2016. u blokadi bilo njih 19. Sam iznos blokada od septembra 2016. do kraja maja 2017. godine porastao je za skoro 540 miliona dinara.