Stiže posao u Rumu

Predsednik opštine Ruma o dolasku investitora i zapošljavanju. (M Novine, 21. 3. 2012. godine)
„U Rumi bi u najskorije vreme trebalo da počnu s radom tri fabrike koje će zaposliti više od 500 radnika.“

Vuković je izgradnju tri fabrike najavio polovinom marta 2012. godine na sednici rumske skupštine koja je usvojila elaborat o besplatnoj dodeli zemljišta u zapadnoj industrijskoj zoni firmama „Albon“, „Adriana teks“ i „Insert“.

Potom je Fond za podršku investicija u Vojvodini (VIP) potvrdio da će engleska firma Albon graditi fabriku za proizvodnju rezervnih delova za Ford, da će zaposliti 200 radnika, a da će prozvodnja početi u januaru 2013. godine. Takođe, VIP najavljuje izgradnju pogona domaće kompanije „Adriana teks“ za proizvodnju kupaćih kostima u kojem će se uposliti 71 radnik, kao i fabrike moderne obuće „Insert“ sa poslom za 90 osoba, koja radi za svetske brendove Dior, Luj Viton i Prada.

Novosadski „Dnevnik“ je 9. aprila 2012. godine objavio da je Vlada Srbije prihvatila zahtev opštine Ruma i odobrila da tri pomenuta investitora dobiju besplatno zemljište.

Prvi čovek Rume dobija ocenu „radi se na tome“ jer je proces dolaska investitora pokrenut. Istinomer će pratiti do kada će fabrike biti izgrađene, kao i koliko će radnika biti u njima zaposleno.