Radijator leden, direktor vri

Portparolka niške Toplane o početku grejne sezone. (Južne vesti, 4. 10. 2011. godine)
„Po gradskoj odluci Toplana je u obavezi da od 1. oktobra ‘dežura’ i da u slučaju da maksimalna dnevna temperatura padne ispod 12 stepeni, pokrene kotlove. Spremni smo i za slučaj da se to dogodi.“

Iako je samo četiri dana pre zahlađenja iz Gradske toplane saopšteno da su spremni da greju i u „pred-sezoni“, za vikend, kada je temperatura pala ispod minimuma od 12 stepeni, radijatori u Nišu su ostali hladni.

Umesto da građanima objasni zašto moraju da sede u hladnim stanovima direktor JKP Gradska toplana, Milan Ogrizović, se razbesneo na pitanje upućeno sa sajta Južne vesti „da li postoje problemi sa grejanjem u Nišu?“. Tom prilikom Ogrizović, koji je i visoki funkcioner DS-a,  čak je i vređao novinara Predraga Blagojevića.

„Biću bezobrazan zato što postavljaš bezobrazna pitanja. Je l’ treba da zaposlimo nekog tvog u Toplanu pa da nas ne čačkaš više?“

Južne vesti, 9. 10. 2011. godine

Direktor Toplane, međutim, nije našao za shodno da podvikne nikome u svom preduzeću, pa su Nišlije i narednih dana nastavile da se smrzavaju. Njegovo ponašanje, koje su novinarska udruženja osudila, Istinomer označava kao primer potpuno neodovornog ponašanja, dok portparolka Toplane dobija ocenu „neispunjeno“.

Zbog čega su stanovi hladni nije znao ni gradonačelnik Niša, Miloš Simonović. U njegovom kabinetu samo je rečeno da „nisu upoznati sa razlozima“.

Ovo, inače, nije prvi put ove godine da Gradska toplana ostavi građane na cedilu. Kada se početkom maja temperatura spustila na 8C i kada su u drugim gradovima toplane grejale stanove, niško preduzeće se pravdalo da nema para za ponovno uključivanje kotlova.

DS se izvinio
Nakon uvreda koje je Ogrizović uputio novinaru Južnih vesti iz sedišta Demokratske stranke iz Beograda stiglo je izvinjenje zbog “nedopustivog ponašanja” njihovog funkcionera.

“Izvinite za nedopustivo ponašanje našeg člana. Kakva god pitanja bila on mora na njih da odgovori.”

Sa druge strane, niko iz Gradskog odbora Niš nije reagovao na Ogrizovićev istup.