Početna Izjave Obećanja Saniramo posledice poplava
Sulejman Ugljanin

Ministar bez portfelja o saniranju posledica poplava u Novom Pazaru.

Saniramo posledice poplava

"Kancelarija (za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja) će učestvovati i u finansiranju izgradnje rečnog korita za vodoplavnu reku Trnavicu."

sajt Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, 30. 5. 2011. godine

Komentar Istinomera
Nakon poplava reke Trnavice krajem maja koja je ugrozila 219 domaćinstava, od čega je 17 kuća neupotrebljivo za život, doneta je odluka da Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja koja je u nadležnosti ministra bez portfelja uplati dva miliona dinara za pomoć ugroženim porodicama. Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja izdvojila je nedavno novac za izgradnju rečnog korita reke Trnavice.
Sajt Vlade Srbije, 8. 6. 2011. godine
"Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Sulejman Ugljanin potpisao je odluku kojom će Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja finansirati izgradnju rečnog korita reke Trnavice u iznosu od više od 100 miliona dinara. Kancelarija za održivi razvoj je odredila potreban iznos sredstava za realizaciju projekta uređenja rečnog korita reke Trnavice prema postojećoj projektnoj dokumentaciji u cilju trajnog rešenja problema koji je proizveo poplave u Novom Pazaru."
S obzirom na to da je od poplava do izdvajanja novca za pomoć prošlo kratko vreme, Istinomer ministru bez portfelja daje ocenu "ispunjeno".
Najčitanije
Pitajte Istinomer
Šta je Ministarstvo zdravlja uradilo po pitanju blokiranih računa zdravstvenih ustanova?
Prema podacima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, dana 26. maja 2017. blokirane račune je imala 21 zdravstvena ustanova, dok je u septembru 2016. u blokadi bilo njih 19. Sam iznos blokada od septembra 2016. do kraja maja 2017. godine porastao je za skoro 540 miliona dinara.