Zbog duple funkcije smenjen je zamenik gradonačelnika Niša

Poslanik SNS-a o smeni zamenika gradonačelnika Niša. (RTS, 28. 5. 2015. godine)
„U Nišu je smenjen zamenik gradonačelnika koji nije poštovao odluku Glavnog odbora i to je činjenica.“
Zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije izjavio je u emisiji RTS-a „Da, možda, ne“ da je SNS jedina stranka koja je u avgustu prošle godine donela odluku da svaki njen funkcioner mora da se odrekne druge funkcije koju obavlja. Na konstataciju Zorana Gavrilovića iz Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) da to nije slučaj u Nišu, Martinović je kao primer naveo smenu zamenika gradonačelnika Niša Ljubivoja Slavkovića. Inače, Slavković je istovremeno obavljao funkcije zamenika gradonačelnika Niša i člana Skupštine Elektroprivrednog društva „Jugoistok“ u Nišu.

Međutim, na sajtu Grada Niša navodi se da je Ljubivoje Slavković i dalje na funkciji zamenika gradonačelnika, a i sam Slavković demantovao je svog stranačkog kolegu.

Južne vesti, 29. 5. 2015. godine
„Sinoćno istupanje smatram nekom neinformisanošću gospodina Martinovića i ništa više od toga. Dobro je da je gospodin Gavrilović rekao Martinoviću da nije bio dobro informisan“, rekao je Slavković. Slavković kaže da je i dalje član stranke i deo novog Gradskog odbora u formiranju. „U odboru sam na insistiranje gospodina Damira Zobenice koji je ovde poslat kao koordinator. Tu sam onoliko koliko sam ja smatrao da mogu da im pomognem s obzirom da sam na kraju političke karijere – rekao je Slavković.“

Ni nakon više pokušaja nismo uspeli da dobijemo komentar Aleksandra Martinovića.

Zato izjavu Aleksandra Martinovića ocenjujemo kao neistinu.

Podsetimo, u avgustu prošle godine Glavni odbor SNS doneo je odluku da svi funkcioneri te stranke koji obavljaju više od jedne plaćene funkcije moraju da podnesu ostavku na višak funkcija, inače će u suprotnom biti isključeni iz Srpske napredne stranke. Predsednik Izvršnog odbora SNS Radomir Nikolić u oktobru je izjavio da su predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković i zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković isključeni iz SNS na sednici Izvršnog odbora te partije, jer nisu ispunili odluku Glavnog odbora i podneli ostavke na jednu od funkcija. Međutim, ni Mirković ni Slavković nisu isključeni iz SNS, a Radomir Nikolić mesecima ne želi da se izjašnjava o ovom slučaju.