Šarića nikad neće uhvatiti

Predsednik Nove stranke o hapšenju Darka Šarića. (Nova stranka, 15. 1. 2013. godine)
"Šarić nikad neće biti uhvaćen. Jer oni koji danas drže vlast zajedno sa dobrim delom onih koji su pre njih držali vlast imaju u svom porodičnom albumu fotografije, da li sa Bojovićem, da li sa Šarićem, da li sa nekim trećim. I to se zna."

Lider Nove stranke je govoreći o nivou kriminala u zemlji, početkom 2013, izjavio da Darko Šarić, optužen za trgovinu drogom, neće nikada biti uhapšen.

„Šarić i Bojović su garanti koalicije koja je danas na vlasti. Zato što jedan iz te koalicije drži snimke, dokaze da se njegov koalicioni partner slikao, ljubio, radio, poslovao, sa Šarićem, a ovaj drugi iste te slike za ovog svog drugog partnera, da je on sve to isto radio sa Bojovićem. I njihova koalicija je principijelna u nivou ‘ja neću da pokažem, ako ti nećeš da pokažeš’. Gde je taj Šarić? Svaki dan, i prošla vlast, ona demokratska, i ova vlast, patriotska, svaki dan pričaju da će da to reše. Hajde da vidimo gde je taj Šarić? Kažu vam nije više gde je tamo bio. To je kao ‘više od autonomije, a manje od nezavisnosti’. To je egzemplar jezičke gluposti koje smo čuli. Nikad neće biti uhvaćen! Jer oni koji danas drže vlast zajedno sa dobrim delom onih koji su pre njih držali vlast imaju u svom porodičnom albumu fotografije, da li sa Bojovićem, da li sa Šarićem, da li sa nekim trećim. I to se zna. I to postoji u službama koje su zadužene za to. Dvadesetak gradonačelnika srpskih je primalo tog Šarića kao velikog investitora koji će da reši pitanja, kao ovog nesretnog šeika pre neki dan.“
Nova stranka, 15. 1.2013. godine

Međutim, nakon nešto više od godinu dana, 18. marta 2014, Darko Šarić je uhapšen u zajedničkoj akciji ministarstava pravde Srbije i Crne Gore.

Neistina lidera NS.