Novi most kod Ostružnice – 2018. godine

Ministarka građevinarstva o završetku radova na mostu kod Ostružnice (Zvanični sajt Ministarstva građevinarstva, 15.11.2017. godine)
„Naredne (2018) godine očekujemo da dobijemo novi most preko Save, kod Ostružnice, ali se uveliko pripremamo i za realizaciju novih projekata koje ćemo raditi zajedno s EIB-om.“
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prilikom obilaska radova kod Ostružnice, sredinom novembra 2017, najavila je da će most biti završen 2018. godine.       
„Jasno je da se ovaj most završava i sledeće godine biće gotov. Ponosna sam što su tu i inženjeri pošto radimo most uz potpuno novu tehnologiju u Srbiji i Evropi, a možda i šire“, rekla je tada ministarka.   
V.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak je tom prilikom naveo da je „planirano da most bude završen do marta 2018, ali da će zbog problema sa minama u Savi i promene tehnologije gradnje most biti gotov do novembra 2018. godine“.
Međutim, ovih dana ministarka Mihajlović završetak izgradnje mosta najavila je za kraj oktobra ili početak novembra ove godine.
Zato je Istinomer obećanje ministarke Mihajlović ocenio kao – „neispunjeno“.
Inače, ministarka je krajem avgusta 2017. godine posetila gradilište mosta kod Ostružnice i izrazila zabrinutost zbog toga što na gradilištu nije zatekla nijednog radnika. 
„Verujem da izvođači imaju po nekoliko gradilišta na kojima paralelno rade, ali radovi na ovom mostu ne smeju da trpe jer se ovo plaća novcem građana Srbije. Most mora da se završi u roku, a kako vidim, već sada je jasno da ne može biti završen do proleća sledeće (2017) godine. Ako to hoćemo, onda radnika mora da bude više“, naglasila je tada Mihajlović. 
Naslovna fotografija: Istinomer/Zoran Drekalović