Kao što niko Vas ne pita za koliko novca biste spavali sa svima nama…

Predsednik Novog DSS-a na pitanje novinarke da li je izračunao ekonomske posledice prekida evrointegracija Srbije (KZN Poslaničke grupe NADA – NOVI DSS – POKS, 8. decembar 2022. godine)
9. 12. 2022.
Teme / Ocene: Da ne veruješ
„To pretvaranje Srbije u jednu ogromnu prostitutku, gde se sve meri donacijama iz Evropske unije i ekonomskom saradnjom, počinje da me, počinjem da se sramim i stidim na ta pitanja. Ja ne znam da li više ima smisla i obraza da takva pitanja postavimo, jer, kako bih Vam rekao, ja ne mislim da skoro 100.000 Srba na Kosovu i Metohiji, da Gračanici, da Dečani. Da teritorijalna celovitost jedne države, pa reći ću bez ikakve patetike, da kivot i mošti jednog svetog kralja Stefana Dečanskog, imaju cenu. Dakle, mislim da je to pogrešno pitanje. Kao što niko Vas ne pita za koliko novca biste spavali sa svima nama, jer bi to bilo krajnje uvredljivo pitanje ispod svakog nivoa. I niko ne postavlja takva pitanja jer se to kosi sa čašću i sa bilo kojim normalnim shvatanjem ljudskog dostojanstva.“

Naslovna fotografija: FoNet

Hvala vam na interesovanju za naše sadržaje.

Verujemo da istina nema cenu i da svaki građanin ima pravo da bude informisan na temelju činjenica i zaštićen od uticaja lažnih vesti, dezinformacija i manipulacija koje sprovode politički i drugi centri moći.

Da se ne lažemo, nije lako opstati kao nekomercijalni i nezavisni medij u Srbiji.

Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad. Svaka donacija, makar i u simboličnom iznosu, za nas je veliko ohrabrenje.