Gradnja podzemne garaže u Kneza Miloša u drugoj polovini 2019.

Zamenik gradonačelnika Beograda o izgradnji podzemne garaže u Kneza Miloša. (Beoinfo, 6. 11. 2018. godine)
“Sledeća (2019) godina će biti veoma važna kada je u pitanju razvoj Beograda, u drugoj polovini godine ćemo početi da radimo rekonstrukciju Ulice kneza Miloša sa podzemnom garažom od Mostara do Nemanjine i to će biti prva ulica koja će u jednom nivou imati podzemnu garažu sa više od 400 parking mesta.”
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić od kraja 2015. najavljuje da će ispod jedne od najprometnijih saobraćajnica u gradu biti izgrađena podzemna garaža. Na ovakvu ideju je, kako je kazao, došao zajedno sa direktorom „Parking servisa“ Andrijom Čupkovićem, prilikom obilaska Barselone i Madrida. 
Prema tadašnjem planu garaža je trebalo da ima 427 parking mesta, a direktor Čupković je najavio da očekuje da će građevinska dozvola biti dobijena u julu 2017. “Realno je da će radovi početi 2017. Rok za njihovo izvođenje biće godinu dana. Projekat radi ‘Parking servis’, ali čim se dobije dozvola, grad Beograd će finansirati i izvoditi radove”, najavio je Čupković. (Večernje novosti, 26. 12. 2015. godine) 
*
Ulica bi trebalo da ima tri kolovozne trake / Foto: Beoinfo, promo

Radovi nisu počeli 2017, a u avgustu te godine Goran Vesić je početak radova najavio za proleće 2018. 

Blic, 4. 8. 2017. godine
“Ta garaža će vredeti oko sedam miliona evra i možemo da počnemo da je gradimo na proleće sledeće (2018) godine kada bude završena rekonstrukcija Trga Slavija, odnosno Bulevara oslobođenja i Ruzveltove ulice.“

Zbog toga što se sa rekonstrukcijom Ulice kneza Miloša, niti sa izgradnjom podzemne garaže nije počelo ni do pred kraj 2018. godine Istinomer je Vesićevu izjavu ocenio sa “ni započeto”.
Ipak, on je u novembru prošle godine početak radova najavio za drugu polovinu 2019. godine.  
To je ponovio i u februaru ove godine. 
Tanjug, 7. 2. 2019. godine
„Izgradnja podzemne garaže u Ulici kneza Miloša počinje u drugoj polovini (2019) godine“, najavio je Vesić i dodao da će to biti prva podzemna garaža u Beogradu po uzoru na garaže u Barseloni i Madridu. Kazao je da će Ulica kneza Miloša dobiti još jednu saobraćajnu traku, da će trotoari biti prošireni, a podzemna garaža obezbediće 450 parking-mesta, što je, naglasio je, dvaput više nego što sada ima parking-mesta u toj ulici.“

Međutim, samo tri meseca kasnije, Vesić je kazao da su radovi na rekonstrukciji Ulice kneza Miloša odloženi za 2020. godinu. Prema njegovim rečima, rekonstrukcija trotoara u Ulici kneza Miloša počeće od jeseni, a kolovoz će se raditi sledeće godine. 

“Ulica kneza Miloša imaće sa obe strane po tri trake, odnosno ukupno šest traka i razdelno ostrvo u sredini. Ispod čitave ulice nalaziće se podzemna garaža od bivšeg saveznog MUP-a, odnosno Gazele, do zgrade Vlade Srbije sa 450 parking mesta. To će dovesti do toga da više neće biti parkiranja na ulici i da ova ulica postane jedan od najlepših bulevara u Beogradu”, rekao je Vesić u maju, gostujući na TV “Hepi”.
Budući da radovi na izgradnji podzemne garaže u Ulici kneza Miloša neće početi ni u 2019. godini obećanje zamenika gradonačelnika Beograda ocenjujemo kao neispunjeno.
Naslovna fotografija: Fonet, Beoinfo