Peconi – od Surčinskog klana do uspešnog biznismena

Iako je jedan od najpoznatijih domaćih biznismena, karijeru Predraga Rankovića prati jedan potpuno bizaran podatak - u javnosti postoji samo jedna njegova fotografija, za koju se čak ne zna ni da li je autentična, odnosno da li je uopšte Rankovićeva.
Podjednako je zanimljiva i činjenica da nijedna od firmi sa kojima se Ranković dovodi u vezu, zapravo nije njegova, već da je u vlasništvu njemu bliskih ljudi, a da se u zemunskoj kompaniji „Invej“ pojavljuje tek kao predsednik Upravnog odbora.
Kako je Ranković, kojeg još nazivaju i Peconi, uspeo da od čoveka uhapšenog u policijskoj akciji „Sablja“, zbog povezanosti sa surčinskim klanom, postane jedan od najvećih domaćih tajkuna, tema je ovonedeljnog izdanja Istinomer Amnezije koja prati Rankovićevu karijeru od 2000. godine do danas.
Koje je političke stranke Ranković finansirao, koji su mu političari nameštali i donosili čitave zakone koji su mu “išli na ruku”, imate priliku da saznate ove nedelje u istraživanju Istinomera. Teme ovog tajmlajna u isto vreme su i jedinstveni odnos koji Ranković ima prema svojim zaposlenima i zakonima. Zašto su ga otimali članovi Zemunskog kriminalnog klana, kako je to uticalo na Rankovića i kako je došlo do poslednjeg incidenta kada je upucan u nogu u obračunu u beogradskom hotelu „Prag“?
Pred vama je interesantna priča o tome kako se u Srbiji grade poslovne imperije i ko je sve u tom procesu osuđen da pati zbog nesposobnosti države da osigura primenu sopstvenih zakona. 

Više o projektu Istinomer Amnezije pogledajte ovde.
Naslovna fotografija: Picsday.com U celom tajmlajnu su korišćene fotografije agencije Fonet.